Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Simi volt a vezér: Albacomp - Kaposvári KK 93-79
Simi volt a vezér: Albacomp - Kaposvári KK 93-79 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2010. november 22.

ImageAz elvárt magabiztos győzelmet szállította a csapat, bár voltak gyengébb periódusai a meccsnek. Pozitívumként elsősorban kapitányunk remek játékát, Hanga Ádám fontos és szép kosarait, és a második félidő elején látott összeszedett játékot lehet kiemelni. / Albacomp - Kaposvári KK 93-79 (14-21, 32-20, 19-15, 28-23) / Alba Regia Sportcsarnok, 2400 néző / Albacomp: Simon 22, Crocker 11/6, Hanga 21/12, Keller 8/3, Jones 15 Cs: Bódi 6/6, Hollis 10/3, Madár. / Kaposvár: Wilson 19, Soós 5, Medve 4/3, Werner 24/9, Cunningham 25 Cs: Kováts 2, Kutasi, Fülöp, Márkus.

 

Nem az utóbbi meccseken látott jó védekezéssel és lendülettel kezdett az Albacomp, ez pedig megbosszulta magát, mert a vendégek légiósai igazolták jó hírüket. Cunningham és Wilson mozgatta a szálakat a Kaposvárban, később kiderült, ez egész mérkőzésen így marad, mondhatni légiós-függőségben szenvedett az ellenfél, de a meccs elején ez nem tűnt szenvedésnek a számukra.

Kilenc ponttal is megléptek a Werner révén frissen igazolt amerikait is bevető somogyiak. Az Alba sokat hibázott védekezésben, és mintha a vártnál nehezebb rajt támadásban is elbizonytalanította volna Hangáékat. Nem nagyon járt a labda, sok volt a dobás, de pontatlan, hiába próbált (a gyorsan gyűlő személyi hibák miatt részben kényszerből) cserélgetni Braniszlav Dzunics. Simon Balázs érezte úgy, hogy ha nem megy a dobóknak, akkor neki kell élre állnia, rendre megverte ellenfelét egy-egyben és majdnem hibátlan dobásteljesítménnyel zárkóztatta fel csapatát.

A kapitány lassan a többieket is magával ragadta: Ádám betalált kintről, amivel megadta a jelet, mert ezután Crockernek két, Bódinak egy hármasa esett be. A magyar játékosok a túloldalon szinte semmit nem tettek hozzá a pontterméshez, ezért Fekete Ádámnak sokat kellett játszatnia a három amerikait, ami fáradáshoz vezetett. Sikerült is fordítaniuk Simiéknek, de ekkor egy rossz játékvezetői ítélet után (Cunninghamre mintha sem a lépés- sem a három másodperces szabály nem vonatkozott volna...nem először) a hevesen reklamáló Dzunics technikait kapott, s az ebből szerzett kaposvári pontok kizökkentették az Albacompot.

Nehezen sikerült előnyt kicsikarni a szünetre. Utána azonban jól folytattuk, összeszedett játékkal és az eleje óta várt védekezéssel 7-0-val nyitottuk a második félidőt, a különbség tíz fölé kúszott és már csak ritkán jött ez alá. A Kaposvár képtelen volt mezőnyből betalálni, s bár a negyedik negyedben töménytelen büntetővel operálhattak a vendégek (főleg Wilson élvezte ez a játékvezetői felfogást, csak a vonalról talált be fordulás után), ez nem nagyons egített rajtuk.

Legfeljebb arra volt jó, hogy szaggatott, nehezen élvezhető legyen a játék. Hanga remek megoldásai társultak Simon végig kiegyensúlyozott, jó teljesítménye mellé, Jones szedte a lepattanókat, a csapat pedig ha nem is sziporkázó játékkal, de behúzta a kötelező győzelmet. Ami simább is lehetett volna, ha nem ragadunk be a rajtnál.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >