Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Főszerepben a tehetséggondozás
Főszerepben a tehetséggondozás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 23.

ImageImmáron 16. alkalommal rendezte meg a Kodolányi János Főiskola Székesfehérváron a főiskolai hallgatókat, oktatókat, kutatókat megmozgató Tudományos Diákköri Konferenciát. - A KJF kiemelt szerepet szán a hallgatók tudományos tevékenységének, melynek keretében általában minden évben kétszer, rendszerint április és november közepén, Tudományos Diákköri Konferenciát tart. A főiskolán 1999-ben útjára indult TDK-konferencia nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen az elmúlt 10 évben közel 300 hallgató szerepelt az országos, regionális és intézményi tudományos diákköri megmérettetéseken.

 

Tóth Bence kommunikációs titkártól megtudtuk, hogy az őszi TDK-n 18 főiskolai hallgató előadásszerűen, a 21. század technikai lehetőségeit kihasználva 20 percben számolt be az általa választott egy-egy téma tudományos kutatásainak eredményeiről. A konferencián való részvétel előtt az elvégzett munkáról a hallgatók dolgozatot készítettek, melyet a főiskola oktatói bíráltak el.

A Turizmus, Gazdálkodási és menedzsment, Andragógia és Szociális munka, ill. Média és Irodalom szekcióban versenyző diákoknak a prezentációt követően a zsűri vitát indító kérdéseire kell választ adniuk. Különlegessége volt a mostani versenynek, hogy a TÁMOP „Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Kodolányi János Főiskolán" című pályázat keretében tehetséggondozó tréning és gyakorlati képzés keretében készülhettek fel a konferenciára a résztvevők is, elsajátítva jogi ismereteket, vállalkozási ismereteket, pályázatírást, kutatásmódszertant, prezentációs technikákat és vitakultúrát. A helyezést elérő vagy dicséretben részesülő hallgatók nemcsak pénz- és tárgyjutalom részesülnek, dolgozataikkal a kétévente megrendezésre kerülő országos konferenciára (OTDK) is nevezhetnek.

Legutóbb a XXIX. OTDK-n 2009-ben két második, egy harmadik helyet és egy különdíjat szereztek intézményünk hallgatói. A Közgazdász Hallgatók Tudományos Tanácskozásán 2010-ben a Turizmus Szekcióban Fehér Patrik III. helyet érően szerepelt. Hallgatóink kiemelkedő eredményei is segítik a Kodolányi János Főiskolát egyik fontos céljának elérésében: a tehetségek kibontakozásában.

Eredmények:

I. Gazdálkodási és Menedzsment Szekció

• helyezés: Lőrincz Alexandra: Innováció és tudásalapú fejlődés (Témavezető: dr. Csath Magdolna)

• helyezés: Harmath Mónika: A KKV szektor versenyképességének megőrzése és növelése (Témavezető: dr. Csath Magdolna)

• helyezés: Csiba Kitti Kíra: Guinness – a siker titka (Témavezető: dr. Csath Magdolna)

• Különdíj: Fűr Klaudia: KJF: Kapocs az oktatás és a vállalatok között (Témavezető: dr. Csath Magdolna)

 

II. Andragógia és Szociális Munka Szekció

• helyezés: Ácsmán Szandra: Operett mese (Témavezető: dr. Ujváry Gábor)

• helyezés: Kovács Ferenc: Oktatási egyenlőtlenségek újratermelődése (Témavezető: dr. Baráth Gabriella)

• helyezés: Lipcsei Kornélia: Felnőtt emberek hozzáállása a tanuláshoz (Témavezető: dr. Torgyik Judit)

 

III. Média és Irodalom Szekció

• helyezés + különdíj: Molnár András: The Pattern of Non-Supernaturalism in the Anglo-Saxon Classic Weird Tale (Témavezető: dr. Kodó Krisztina)

• helyezés: Csőke Róbert: A legnépszerűbb elektronikus médium – a televízió – hatásának vizsgálata (Témavezető: dr. Bódi Zoltán)

 

IV. Turizmus Szekció

• II. helyezés: Fehér Virág: Budapest turizmusában rejlő lehetőségek – a Gundel példáján (Témavezető: dr. Füreder Balázs)

• Különdíj: Kanesütz Ádám: Kőkapu és környékének gasztronómiai és turisztikai térképe (Témavezető: dr. Füreder Balázs)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >