Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Beteg malacokat vittek el Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 23.

ImageDégi sertéstelepről négy malac eltűnését jelezték hétfőn este. A bejelentés kapcsán kiderült, a jószágok betegek voltak, gyógyszeres kezelést kaptak. Az állatok fogyasztása nem ajánlott. A tolvajokat keresi a rendőrség…

 

A dégi sertéstelepre vélhetően az épület hátsó részén található ablaknyíláson jutottak be az elkövetők. Az egyik cellából vitték el a négy, egyenként kb. 20-25 kg súlyú kismalacot. A telep képviselője elmondta, hogy az állatok betegség miatt antibiotikumos kezelést kapnak. Az alkalmazott Tiamvet elnevezésű antibiotikum felszívódási ideje 14 nap, e miatt az állatok húsa emberi fogyasztásra nem ajánlott.

A gyógyszer olyan hatóanyagot tartalmaz, amely semlegesíti a többi gyógyszert, így a rendszeres gyógyszerszedők számára a hús elfogyasztása különösen ellenjavallott. R. Szabó Ágnes FM RFK szóvivőtől megtudtuk, hogy az ellopott malacok értéke, egyenként kb. 12.000,-Ft. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, egyúttal a lakosság segítségét is kérik.

Kérik, aki bármit tud az elvitt malacok jelenlegi hollétéről, illetve az elkövetők azonosításában tud a hatóság segítségére lenni, nap közben hívja a 22/541-600-as központi számot és kérje a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozóit. Munkaidőn kívül a kollégák a 107-es, 112-es segélyhívó számokon fogadják a lopással kapcsolatos bejelentéseket. Segítségüket ezúttal is köszöni a rendőrség!

 
< Előző   Következő >