Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egyértelmű választ kér a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 25.

Image„Végre van egy olyan tulajdonos,aki valóban értéket hoz a városba, és értéket is akar előállítani.” – nyugtázta örömmel Dr. Cser-Palkovics András választókerületi elnök a Sóstói Stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján – „ Egy olyan tulajdonos, aki a fehérvári utánpótlásra és a helyi tömegbázisra támaszkodva akarja felépíteni a futballklubot, amely több, mint egy sportklub, hiszen a tulajdonos többek között kulturális rendezvényt szervez, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal is együttműködési megállapodást kötött, tehát a szolidaritás területén is egyértelműen letesz valamit az asztalra.”

A jövő tehát valószínűleg már nem a büntetőeljárásokról, a rendőrségi-ügyészségi feljelentésekről fog szólni.

Dr. Cser-Palkovics András kifejtette, hogy sokan szeretnének most már e dolog élére állni. Azok is, akik hónapokkal ezelőtt nemhogy nem segítették ezt a folyamatot, hanem sokkal inkább gáncsolták, vagy „csupán” semmit sem tettek annak érdekében, hogy pozitív változások történjenek. Mint ahogy az „István a király”-ért sem törték magukat azok, akik ma úgy adják elő, mintha ezt az önkormányzat szervezné.

Legyen egyértelmű, hogy ezt a klub tulajdonosai hozzák Székesfehérvárra, tehát a köszönet őket illeti. A választókerületi elnök reméli, hogy ha a jövőben lesz hasonló kezdeményezés akkor az önkormányzat az eddigieknél sokkal nagyobb segítséggel tud, illetve akar majd hozzájárulni.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Nagyon fontosnak tartja továbbá azt is elmondani, hogy vannak jogi eljárások, amelyek nehezítik a tulajdonos munkáját. Ezért szeretnék egyértelművé tenni, hogy az önkormányzat döntött, az új többségi tulajdonos mellett állt ki, s szeretnénk kérni a kistulajdonosokat, hogy ezt vegyék tudomásul. Ezen kívül kérik - az egyébként a várossal gazdasági kapcsolatban is lévő – Terszol Kft. tulajdonosait, hogy vonuljanak ki kistulajdonosként a fehérvári labdarúgásból, s hasonlóképp kérik a város alpolgármesterének nevével fémjelzett ÁMV Kft-t, hogy szintén tegyék meg ezt.

Mert ellentmondásnak érezik, hogy miközben a polgármester kiáll az új tulajdonos mellett a szurkolói ankéton, az egyébként vele koalícióban lévő Viniczai Tibor MDF-es alpolgármester - az egyik jogi eljárás kezdeményező - az egyik akadályozója annak, hogy az új tulajdonos valójában tudjon foglalkozni a munkájával.

„Szeretnénk tudni, melyik a városvezetés hivatalos álláspontja: amit a polgármester állít és mond, vagy amit Viniczai Tibor tesz a bírósági termekben.” – mondta Dr. Cser-Palkovics András – „Szeretnénk azt is tudni, hogy az MSZP és az SZDSZ a polgármester úrral, vagy Viniczai Tiborral ért egyet. Mert egyszerre kettővel nem lehet egyetérteni: az egyik támogat valamit, a másik pedig ellenzi azt. Szeretnénk, ha a következő napokban erre egyértelmű választ kapnának a futball-szurkolók és a kultúra iránt fogékony emberek – akik az „István, a király”-ra eljönnek -, vagy akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal való együttműködés hírére felkapták a fejüket, és most kíváncsiak arra, hogy a magát egyébként konzervatívnak tartó MDF-es politikus továbbra is szembemegy-e valamivel, amiben a máltaiaknak is jut hely és szabad út. Örüljünk annak, hogy végre a focit pozitív példának hozzák nagyon sokan Székesfehérváron - szemben az előző évekkel -, és valahol ez emlékeztet minket a nyolcvanas évek közepére, amikor tudjuk, milyen eredményeket értek el futballistáink.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >