Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A világ kulcsa a hálózat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageAz idén szeptemberben hivatalosan is elindult a Kulcs projekt, mely a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek munkáját hivatott segíteni. Vincze Erika, az Érted, Veled Egyesület elnöke, a projekt szakmai vezetője csütörtök reggel sajtótájékoztatón számolt be a program terveiről. A projektmegvalósítási időszak elején elkészül a Közép-Dunántúli Régió – Veszprém, Fejér és Komárom-Esztergom megye – szükséglet és igényfelmérése a szociális ellátás területére vonatkozóan.

 

Bognár-Nickl Gabriella projektvezető elmondta, hogy a program célja a meglévő szakmai rendszer kiegészítése olyan fejlesztésekkel, melyek a gyakorlatban is segítik a szakemberek mindennapi munkáját.

Az Érted, Veled Egyesület és a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ konzorciumi partnerségében megvalósuló TÁMOP-5.4.4-09-B „KULCS - Régiós szakmai támogató hálózat a közép-dunántúli szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek ismereteinek, kompetenciájának fejlesztéséhez" című projekt megvalósításához 100 038 760 Ft támogatási összeg áll rendelkezésre.

Image
.

A megvalósítás 2010. szeptember elsején indult és 2012. augusztus 31-én fejeződik be. Az uniós pályázati pénz elnyerése lehetővé teszi egy régiós szakmai hálózat kiépítését a Közép-Dunántúl szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szakemberek ismereteinek, kompetenciájának fejlesztéséhez. A Kulcs projekt egyszerre három megyében indul, ám mivel az ország különböző Regionális Forrásközpontjainak szervezésében jelenleg is zajlanak hasonló programok, folyamatos tapasztalatcserére van lehetőség.

A program célja, hogy a szociális területen dolgozók - a bölcsődei ellátástól az idősgondozásig – élhessenek a színes képzési paletta előnyeivel. Kialakításra kerül egy fenntartható szakmai támogatórendszer és háttérbázis, mely a területen dolgozókat segíti. A dolgozók számára lehetőség lesz a tudás fejlesztésére szakmai továbbképzések, tréningek alkalmával.

A kiégés megelőzésének érdekében mentálhigiénés foglalkozásokra kerül sor és létrehoznak egy humán erőforrás bázist is, mely a megfelelő kompetenciával rendelkező szakembereket és önkéntes segítőket gyűjti egybe.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >