Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 300.000 forintot adományozott az iskoláknak az új étterem
300.000 forintot adományozott az iskoláknak az új étterem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 26.

ImageHáromszázezer forinttal támogatja a napokban megnyílt új gyorsétterem Székesfehérvár három általános iskoláját. A Burger King éttermet június közepén kezdték el építeni, s néhány hettel ezelőtt megnyitott ugyan, ám a hivatalos átadásra csak most került sor. A szalagot dr. Cser-Palkovics András polgármester vágta át, aki Róth Péter alpolgármesterrel együtt néhány Woppert is elkészített a helyi dolgozók segítségével.

 

Ötvenhat évvel ezelőtt két vendéglátásban jártas huszonéves fiatalember megálmodta és létrehozta az első Burger King éttermet a napfényes Floridában.

Image
.

Image
.
 

Image
.

Image
.
 

A hirtelen támadt ötlet alapján létrejött vállalkozás mára több, mint 11.000 üzlettel rendelkezik szerte a világon. Az idén Székesfehérvár, a Királyok városa is felkerült a Burger King éttermek térképére. Sikerük titkos receptje egyszerűbb, mint hinnénk: elérhető árak, minőségi ételek, vonzó és tiszta környezet.

Image
.

Image
.
 

Image
.

Image
.
  

„Fehérvár IGENt mondott arra a lehetőségre, hogy egy újabb gyorsétterem álljon a város szolgálatába. Miért? Mert munkahelyeket teremt, növeli a vállalkozások számát és – nem utolsósorban – jó itt jóllakni egy fárasztó munkanap után. „ – mondta dr. Cser-Palkovics András az étterem megnyitásakor – „Szívesen vágom át a nemzeti színű szalagot, mert tudom, hogy hamarosan örömteli gyerekzsivaj tölti be az éttermet, fiatalok húzódnak be a hideg elől egy szendvicsre és családok ebédelnek itt, megúszva ezzel a hétvégi főzés kellemetlen szakaszait.”

Image
.

Image
.
 

Image
.

Image
.
  

Oscar Wilde szerint „A kísértéstől egyféleképpen szabadulhatunk meg, ha megadjuk magunkat neki.” „Gyanítom, hogy sokakat csábítanak majd a Burger Kingbe az illatok, s betérve ide csillapítják éhségüket mielőtt buszra szállnak, hazatérnek vagy a munkahelyükre indulnak.” – fejezte be gondolatait – „Kívánok minden Fehérvári éhes polgárnak sok örömet és jó étvágyat!”

Image
.

Image
.
 

Image
.

Image
.
  

A megnyitót követően a Burger King vezetősége átadta három helyi általános iskola képviselőjének a pénzadományokat, amelyeket sportszerek vásárlására költenek majd az intézmények.

Image
.

Image
.
 

Image
.

Image
.
  

Végezetül a város polgármestere és alpolgármestere belekóstolt a hamburger-készítés rejtelmeibe...

Image
.

Image
.
 

Image
.

Image
Fotó. Temesvári Márta
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >