Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow "A nyertesek végeredményben a fogyasztók lesznek"
"A nyertesek végeredményben a fogyasztók lesznek" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 29.

ImageA várakozásoktól némileg eltérően alakul az idei kgfb verseny - az alkuszok statisztikái szerint már nem elég az alacsony ár a fogyasztók megnyeréséhez. Megfigyelhető, hogy az autósok nem mindig mernek a legjobb árat kínáló biztosítóval szerződni, mivel tartanak attól, hogy krízishelyzetben az akár cserben is hagyhatja őket. A korábbi évek rossz tapasztalatai után nem meglepő ez a tendencia. A Genertel értékesítési vezetője szerint a jövő útja nem az alacsony ár, hanem a minél teljesebb körű védelem, az átfogóbb szolgáltatás. Ennek egyik előfutára a mini-casco, amely a komplex autóbiztosítások irányába terelheti a piacot.

 

A jelenlegi adatok alapján úgy tűnik, több biztosítótársaság is talán tévesen taktikázott, amikor úgy döntött: extrém alacsony árakkal igyekszik minél nagyobb ügyfélkörre szert tenni az alkuszok oldalain kalkulálók közül. A KGFB kampányidőszak eddigi eredményei szerint az alkuszoknál váltók nem választják a legolcsóbb ajánlatokat.

„Ha a jelenség okait firtatjuk, akkor az a valószínű, hogy a korábbi évek rossz tapasztalataiból okulva – például MÁV ÁBE csődje – az autósok egyre kevésbé bíznak a dömpingárakkal dolgozó társaságokban.” – nyilatkozta lapunknak Dankó Bence – „Sok autósnak okozott gondot, hogy KGFB biztosítója a kampányidőszakot követő évben fizetésképtelenné vált, és ezért egy-egy balesetet követően polgári peres eljárásban követelték tőle az okozott kár megtérítését.”

A Genertel.hu értékesítési igazgatója, Sebestyén László szerint a jelenlegi, irreálisan alacsony átlagárak növelik annak az esélyét, hogy az idei kampányt követő évben is nehéz helyzetbe kerüljön egy-két társaság. Ugyanakkor a fogyasztók magatartása bíztató: a nehéz gazdasági helyzet ellenére okosan választanak, azaz nem pusztán az árra alapoznak.

„Az az érdekes helyzet alakult ki, hogy sok társaság, érzésünk szerint, talán tévesen tervezett és nem ismerte fel, hogy 2010-ben a szolgáltatás tartalma, megbízhatósága is számít, nem csak az ára.”

A Mini-Casco a komplex autóbiztosítások irányába tereli a piacot: a „féloldalas” KGFB-t kibővítve teljesebb körű balesetvédelmet kínál bárki számára elérhető áron. A Genertel KGFB mellé köthető Mini-Casco éves díja 5000 Ft, de egy-egy baleset ezzel az opcióval az autósoknak gyakorlatilag nem jelent váratlan és megterhelő kiadást.

Sok biztosító számára 2011 az elgondolkodás éve lesz: jövőre akár áremelkedésre is lehet majd számítani az elmúlt évek árcsökkenését kompenzálandó. Ez az áremelkedés viszont egyre bővebb szolgáltatáskínálatot jelent majd: bár a Mini-Casco konstrukció egyelőre egyedülálló a piacon, várhatóan sok társaság követi majd a Genertel példáját.

„A nyertesek végeredményben a fogyasztók lesznek: bár a dömpingárak eltűnhetnek, de egyre teljesebb védelemben részesülhetnek az autósok. Az igény megvan erre: a casco penetráció alacsony hazánkban, de a statisztikákból kiderül, hogy az érdeklődés nagy.” – tette hozzá Sebestyén László. A Genertelnél a Mini-Casco értékesítési adatai is visszaigazolják, hogy a jövő a komplex autóbiztosításoké.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >