Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Simán nyert a Linz Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. november 29.

ImageAz EHC Linz ismét igazolta, hogy játékerejét nem tükrözi a tabellán elfoglalt helye: vasárnap este tekintélyes vereséget mért a Sapa Fehérvár AV19-re. - Nagy elánnal kezdett a Linz, Baumgartner már a második percben óriási helyzetbe került, és ezzel meg is adta az alaphangot. A játékrész elejét végigtámadák a hazaiak, a Sapa Fehérvárnak komoly nehézséget okozott még az is, hogy a saját harmadából kijöjjön - egyre másra ütöttük a tilos felszabadításokat. A 4. percben adtuk le az első kapura lövésünket, ehhez a tetőszerkezet segítsége is kellett, onnan jött ugyanis az akció folyamán vissza a pakk.

 

A jelenlevők megdöbbenésére a játékvezetői hármas figyelmét ez elkerülte. A felvillanásunk után újra a Black Wings kezdeményezett, Shearer és Keller is helyzetbe került. A vezetést a 13. percben emberelőnyben szerezték meg a hazaiak, Shearer kemény lövése a bal oldalról talált utat a kauba (1-0). Megérdemelten jutott előnyhöz a Linz, és csak Satosaarin múlt, hogy nem növekedett a harmad hajrájáig.

Ekkor Keller egy látványos egyéni akció végén fonákkal emelte a rövid felsőbe a játékszert (2-0). Volt mit megbeszélni a fehérvári öltözőben a szünet folyamán, ez nem is kérdés. A középső felvonásban sem sokat változott a játék képe, bár a Sapa Fehérvár kicsit jobban kezdett jégkorongozni. Ennek ellenére érett a hazai gól, és bár Purdie még kihagyta az óriási ziccerét, ám Ward már nem hibázott pár perccel később (3-0).

Félelmetes erővel támadott az újabb gólért a Linz, P. Lukas a 29. percben teljesen egyedül állt szemben Satosaarival, de túl sokat várt, így kapusunk védeni tudott. Egy perc telt el, és már ő sem tehetett semmit: Baumgartner egy kijátszott akció végén kapásból az üres kapuba lőtt (4-0). Palkovics a 38. percben szépíthetett volna, de Westlund a helyén volt. Bronilla emberelőnyben az ötödik fekete-kék találatot is bevihette volna, de a gólvonallal párhuzamosan csúsztatta el a pakkot az üreskapu előtt.

Nem adta fel a Sapa Fehérvár, a befejező húsz perc elejét megnyomták a fiúk. Immáron Westlundnak is ki kellett tennie magáért. A hajrában több emberelőnyt is kaptunk, de csak nem akart összajönni a becsületgól. Sőt, kis híján Leahy talált be Satossari kapujába. Az állás nem változott a lefújásig - a Linz megérdemelten szerezte meg a két pontot.

EHC Linz - Sapa Fehérvár AV19 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)
Linz, 2000 néző, vezette: Erd,  Hollenstein, Hütter
.
Linz: Westlund - MacDonald, Cashman, Keller, Shearer, Ward, McKenzie, Bronilla, Baumgartner, P. Lukas, Leahy, R. Lukas, Reisinger, Purdie, Oberkofler, Schlacher, Scholz, Haidinger, Ibounig, Schwab, Ecker. Vezetőedző: Kim Collins.
Sapa: Satosaari - Tokaji, Horváth, Sofron, Vas, Ladányi, Durco, Maklári, Palkovics, Johansson, Kovács, Kranjc, Orbán, Benk, Nagy, Mihály, Vaszjunyin, Fekete, Fodor. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >