Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Idén is megnyitotta kapuit a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara
Idén is megnyitotta kapuit a Székesfehérvári Püspökség Adventi Udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2010. november 29.

Image„Jézus Krisztusban Isten elindult felénk, mi is induljunk el feléje!” - szólított fel köszöntőjében Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a Püspökség Adventi Udvarának megnyitó ünnepségén. Az irodaigazgató Lukács evangéliumának szavait ajánlotta, az első adventi hét lelki felkészülésére. „Irgalmában meglátogat minket a Magasságból, hogy világosságot adjon az embereknek, akik a sötétségben és a halál árnyékában ülnek, lábunkat pedig a béke útjára irányítsa.”

 

Spányi Antal püspök adventi gondolatai már a hamarosan megnyíló Családok Évére készítettek fel.

Image
Az adventi udvar bejárata

Image
.

„Hívő, nem hívő egyaránt várja az adventet, hisz mindenki karácsony ünnepére készül ilyenkor. A hívők Isten Fia születésének ünnepét várják, a nem hívők a szeretet ünnepét. De meg tudjuk-e majd ünnepelni az igazi szeretetet, amely a megváltás szeretetét hozta közénk? - tette fel a kérdést a főpásztor.

Image
.

Karácsony nem egy ünnepi gesztus, hanem az egész életünket meghatározó hit üzenete. A több imádság, elcsendesedés, Istenre figyelés mellett a megyéspüspök azt kérte a családoktól, hogy adventben kerüljenek közelebb egymáshoz, törekedjenek örömet szerezni egymásnak, odafigyeléssel vagy akár egy mosollyal.

Image
Spányi Antal megyés püspök a jászolnál

A Családok Évét várva az első adventi gyertyát a székesfehérvári háromgyermekes Bíró család gyújtotta meg a Püspökség udvarán. Az édesanya, Bíró Mónika megköszönve a lehetőséget elmondta, milyen fontos családjuk életében advent időszaka, a felkészülés hétről-hétre karácsony szent ünnepére.

Image
Varázslatos patika

Image
Rosszaság ellen piros gumicukor a gyógyír...

A zsúfolásig megtelt Püspöki udvaron a Szent Imre Óvodások betlehemes játéka tette bensőségesebbé az ünnepséget. Az előadás után Ugrits Tamás irodaigazgató mindenkit meghívott az „Adventi lelki útra” mely a Püspökség udvarán készített Betlehemhez vezet, s amelyen mindenki választhat magának egy útravaló üzenetet.

Image
Igényes kézműves termékek várják a látogatókat

Image
A jászolnál sok gyermek játszott

Az Adventi Udvarba szeretettel várnak mindenkit a következő szombaton és vasárnapon is! A gyertyagyújtás és ünnepség szombaton ismét 4 órakor kezdődik!

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >