Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átvilágítják a magánnyugdíj-pénztári vagyont Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Nemzet-hirado.hu-fidesz.hu   
2010. november 30.

ImageSemleczi Gabriella a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba. - "Nem kizárt, hogy vagyonvesztés történik a magánnyugdíj-pénztári vagyonban január végéig, amikor megkezdik a vagyonelemek átvitelét az állami alapba." - nyilatkozta Selmeczi Gabriella.

 

Úgy fogalmazott, "remélem erre nem kerül sor, de sajnos nem zárhatjuk ki a lehetőségét. Ez aktuálissá válik, amikor január 31-vel elindulnak a vagyonelemek az állami alapba."

 Arra kérdésre pedig, hogy milyen következményekkel járna a vagyonvesztés, a nyugdíjvédelmi megbízott azt válaszolta: "nem szeretnék prekoncepciót gyártani, de ilyen esetben meg kell vizsgálnunk, hogy ez milyen kategóriába tartozik. Nem tartom kizártnak, hogy akár a bűncselekmény fogalmát is kimerítik bizonyos tevékenységek."

A lapnak Selmeczi Gabriella azt mondta, a pénztárak 2700 milliárdos vagyont kezelnek átláthatatlan módon, ráadásul saját működésükre évente negyvenmilliárdot költenek. Ebből fedezni lehet a nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >