Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Egy könyv Bory Jenőről
Egy könyv Bory Jenőről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 01.

ImageMegjelent Magony Imre Bory Jenőről szóló könyve. A kiadványban az író nemcsak Bory Jenő építész, szobrász, festő, tanár, gondolkodó, s közszereplő oldalát mutatja be, hanem magánéletének érdekes pillanatait is felvillantja. A köny a Lénia 2 Kft. gondozásában látott napvilágot, s a Hiemer-ház Galériájában mutatták be a sajtó képviselőinek.

 

A bemutatón Posch Ede, a Kft. tulajdonosa ismertette a könyv kiadásával kapcsolatos tudnivalókat.

 

Image
.

Mint mondta, azért vállalta fel a kiadás felelősségét, mert: „Mikor belelapoztunk a kéziratba nagy örömmel láttuk, hogy tartalmazza a válaszokat, hogy ki is volt Bory Jenő. Sokan ismerik a művészt, a várépítőt, a pedagógust, de ugyanakkor egy örök rejtély, hogy hogyan tudott valaki ilyen sokoldalú lenni, ennyi értéket teremteni.”

Image
.

Ezt követően Magony Imre emelkedett szóra, aki emlékeztetett arra, hogy Bory-kutatását a Láncos-Szekfű Alapítvány támogatta, s munkája során több olyan információ is a birtokába került, amely végre egy teljes képet mutat Bory Jenőről.

Image
.

A bemutatóra dr. Cser-Palkovics András is meghívást kapott.

Image
.

A könyvről Székesfehérvár polgármestere is elismerően szólt, s kiemelte, hogy Bory Jenő neve immár összenőtt a város nevével.

Image
.
 

Majd ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat is vásárolni fog a kiadványból, hogy reprezentatív ajándékként a városba érkező vendégeknek átnyújthassák.

Image
.

Végezetül Bory Jenő leszármazottai szóltak néhány szót: köszönetet mondtak a könyv írójának, s a támogatóknak.

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >