Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Épül a perkátai elkerülő út Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 01.

ImageMár nem sokáig kell elviselni Perkáta lakóinak a településen átdübörgő kamionokat, megkezdődött ugyanis a 62-es főút elkerülő szakaszának építése. A beruházás 4,3 milliárd forintos pénzügyi hátterének jelentős részét az Európai Unió biztosítja. - November elején megkezdődtek a 62. számú főút Perkáta települést elkerülő, új nyomvonalon futó szakaszának építési munkálatai. Befejeződnek a régészeti munkálatok, jelenleg – egyéb földmunkák mellett – a „feltárás nyomainak megszüntetése”, a régészeti gödrök betemetése folyik.

 

A csaknem 6 kilométer hosszúra és óránkénti 90 kilométeres sebességre tervezett út építése várhatóan a terveknek megfelelően 2011. november 25-ig befejeződik.

Az elkerülő út a tervek szerint Perkáta Dunaújváros felőli oldalán, az adonyi elágazásnál indul egy körforgalmú csomópontból, és észak felől kerüli meg a települést, majd Perkáta után csatlakozik vissza a meglévő nyomvonalba. A kétszer egy sávra és 11,5 tonna tengelyterhelésre tervezett szakaszon egy patakmedret keresztező 45 méter hosszú hidat, egy körforgalmú és egy kanyarodó sávos csomópontot, valamint földútcsatlakozásokat is kiépítenek.

A Perkáta-elkerülő út megépítése a 62. számú főút korszerűsítésének része, ami Székesfehérvár és az M8 Dunaújváros–Duna-híd között az út teljes hosszát érinti. Itt a beavatkozás a tervek szerint több szakaszon zajlik majd: ennek során várhatóan megépülnek a Seregélyest, illetve Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő útszakaszok is.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Perkáta-elkerülő szakasz építésére közbeszerzéssel választotta ki a kivitelező Porr Építési Kft.-t. A projekt a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A támogatás összege bruttó 4,3 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >