Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Panellakás gyulladt ki a Gáz utcában
Panellakás gyulladt ki a Gáz utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 02.

ImageLakástűzhöz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán hajnalban. Bisztricz Anett, a tűzoltóság szóvivője elmondta lapunknak, hogy a tűzoltók I-es kiemelt fokozatban, két gépjárműfecskendővel és az emelőkosaras járművel, összesen 14 fővel kezdték meg a vonulást. Székesfehérváron, a Gáz utcában egy tízemeletes panelház földszinti lakásának kisszobája égett teljes terjedelmében. A tűzoltók kiérkezésekor a szoba ablakából a lángok a fölötte lévő lakás ablakáig csaptak ki.

 

A tűzoltók az épület előtt, az ablakon keresztül, és a lépcsőházon belül kezdték meg a tűz oltását. A lakás ajtaja zárva volt, ezt a tűzoltók törték be, s csak ezután jutottak az égő szoba közelébe. A lakás füsttel telítődött, a lépcsőházba a bejárati ajtón keresztül szerencsére kevés füst szivárgott ki.

Image
.

A lépcsőházat a helyszínre szintén nagy erőkkel érkező rendőrök ürítették ki. A lakásban nem tartózkodott senki. A kigyulladt lakásban lakó férfit a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A tűzben a kiégett szoba fölötti, első melletti lakás ablaka megrongálódott.

Image
.

A tűz keletkezésének okát a székesfehérvári tűzoltóság vizsgálja. A székesfehérvári tűzoltókat legutóbb alig két és fél hete riasztották paneltűzhöz. Akkor egy Tolnai utcai lakás negyedik emeleti lakása gyulladt ki.

Image
Fotó: Székesfehérvári Tűzoltóság

Jelzés időpontja: 2010. december 1., 2 óra 57 perc

Riasztási fokozat: I-es kiemelt (Fehérvár I-es és Fehérvár III-as gépjárműfecskendő valamint az emelőkosaras jármű)

Beavatkozó csoport: B csoport

Tűzoltásvezető: Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >