Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mitől hatékony a mikrodermabrázió?
Mitől hatékony a mikrodermabrázió? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 02.

ImageLegutóbbi cikkünkben már elárultuk olvasóinknak, hogy miért hatásos a mikrodermabrázió. Az a kíméletes bőrcsiszolás, amely a pigmentfoltos, pattanásos, heges, fénykárosodott, ráncos, vagy fokozottan elszarusodott bőrűeknek tökéletes megoldást jelent. Most pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan történik ez az eljárás.

 

A legfelső hámréteg ki van téve a környezet, az időjárás és a mechanikai behatásoknak, tehát folyamatosan károsodik. Ráadásul a felső réteg elzárja a levegő, valamint a fontos vitaminok útját a lejjebb lévő rétegek felé. Ezért el kell távolítani az elhalt hámréteget, s így jobban lehet táplálni a mélyebb rétegeket is . A kezelések kúraszerűen történnek, a felhasznált anyagok összetétele pedig az adott problémától, s a bőrtípustól függ.

Image
.

Image
.

Image
.

Ha például valakinek vékony, ráncos bőre van, akkor csak három csiszolás ajánlatos, egyéb esetben négy. Két alkalom között tíz napnál több nem tellhet el, különben beindul a fokozatos elszarusodás, és az eredmény nem lesz tökéletes. Ezért hetente ajánlatos felkeresni a szakképzett kozmetikus mestert. Egy alkalom másfél órán át tart, s mire vége, gyönyörű, feszes, élettel teli bőrnek örülhet a paciens.

Image
.

Image
.

Image
.

Fontos, hogy az adott személy az eljárás után jó minőségű kozmetikumokat használjon, mert a lecsiszolás után minden anyag jobban hasznosul, és ha valaki ártalmas anyagot tesz a bőrére, hát az is jobban felszívódik. No, de hogyan is jutunk el a szép bőrig? Erre voltunk kíváncsiak akkor, amikor megkértük Zámbó Zoltánnét, hogy engedje meg, hogy ellátogassunk a Betty Szépségszalonba, s megnézzünk egy mikrodermabráziós kezelést.

Image
.

Image
.

Image
.

Betti először egy arctejes letisztítást végzett vendégén, majd felkent egy enzimes likvidet, s annak a tetejére is került egy másik enzimes paszta. Így már elő lett készítve a bőr, hiszen ezek az anyagok oldják a leválni készülő szaruréteg kötéseit, s a bőr sokkal könyebben lecsiszolhatóvá válik. A húsz perces hatóidő letelte után következett az anyagcsere- és nyirokkeringést fokozó maszk felvitele.

Image
.

Image
.

Image
.
 

Ettől teljesen kipirosodott a kezelt hölgy arca – mutatva, hogy mennyire fokozottá vált a nyirok- és a vérkeringés. Utolsó előkészítésként Betti a maszkot AHA-oldattal törölte át, s jöhetett a gépi csiszolás. A használt gép vákuum pumpával dolgozik, csiszolókristályt használ, amely felszippantja a bőrt és a kristállyal lecsiszolja a felületet. Ezután következett a bőrtípusnak megfelelő hatóanyaggal való táplálás.

Image
.

Image
.

Image
.
 

A vitaminokat ultrahang segítségével juttatta be a bőrbe a mester. A „bőrcsiszolás” kifejezés hallatán bizonyára sokakat aggodalom tölt el, mivel arra gondolnak, hogy mi van akkor, ha túlcsiszolják a bőrt? Nos, nem kell aggódni, mert a rotatív csiszolással ellentétben a mikrodermabrázió folyamán nem keletkeznek sebek, mivel a szakkozmetikus nagyon igényesen választja meg a csiszolás erejét és mélységét.

Image
.

Image
.

Image
.

Így mindenképpen biztosítja az, hogy a felszínre kerülő friss szövet teljesen ép marad, feltöltődik oxigénnel, és a kozmetikai anyagok által megkapott energiával, így hatékonyan tud a bőr belülről regenerálódni, mivel az átjárhatóvá válik.

 

Image
.

Image
.

Image
.

Végeztül megjegyezzük, hogy a képek nem illusztrációk! Sokaknak talán úgy tűnhet a gyönyörű smink láttán, ám a kép csalóka: a hölgynek sminktetoválása van, amely – természetesen – Betti ügyes kezeit dícséri.

Image
.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Akit pedig nem elégített volna ki kellőképpen a mikrodermabrázió leírása, s további kérdései vannak e kezeléssel kapcsolatban, az forduljon bátran Zámbó Zoltánnéhoz a Betty Szalonban!

Kapcsolódó cikkünk:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7219&Itemid=31

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >