Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Gyorskasszát gyárt a Videoton Informatika Kft. az amerikai NCR cégnek
Gyorskasszát gyárt a Videoton Informatika Kft. az amerikai NCR cégnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 03.

ImageÚj üzletet nyert a székesfehérvári és törökszentmiklósi telephelyű VT Informatika Kft., melynek révén komplex mechanikai szerelvényeket fog gyártani a pénzkiadó automaták terén piacvezető amerikai NCR cégnek. A „fast lane” (gyorskassza) kulcsalkatrészeinek a Videoton lesz a legnagyobb gyártója Európában.

 

„A komplex szerelvények közel 70 alkatrészből állnak és a VT Informatika szinte teljes technológiai vertikumát átölelik (CNC-és, préstechnológiás lemezkivágást, hajlítást valamint toxolást és profestést is).” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Somorjai Barbara PR és Marketing főmunkatárs – „A préselt alkatrészek egy része a VT Informatika törökszentmiklósi telephelyén, a többi technológiával készültek pedig a leányvállalat székesfehérvári telephelyén kerülnek gyártásba.”

„Több mint 6000 szerelvényt fog gyártani a VT Informatika éves szinten, ami közel 3,5 millió euró árbevételt eredményez majd” – mondta Kovács László a leányvállalat mechanika üzletág vezetője.

A szériagyártás várhatóan december elején indul, s a mechanikai szerelvényeket Szigetszentmiklósra, az NCR magyarországi telephelyére fogja szállítani a Videoton leányvállalata, ahol a késztermékek összeszerelése folyik. A gyorskasszák (fast lane) gyártását 2009-ben hozta át az NCR Amerikából Magyarországra az európai piac igényeinek kielégítésére. Itthon a nagyobb áruházláncokban – mint Cora, Auchan, Tesco – lesznek elhelyezve ezek az új, innovatív kasszák.

Az amerikai NCR céggel az együttműködés 2007-ben kezdődött, amikor a VT Informatika Kft. az első megrendelését kapta különböző típusú pénzkiadó automatákba való lemezalkatrészek gyártására. A fast lane projekt elnyerése is bizonyítja, hogy az NCR elégedett a VT Informatika Kft. szolgáltatásaival és stratégiai beszállítói partnerének tekinti.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >