Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Eötvös József Emlékplakettet kapott az iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 03.

ImageAz Országos Pedagógusok Szakszervezete az idén az Eötvös József Emlékplakett kitüntetést a székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pedagógus Szakszervezeti kollektívájának ítélte, hosszú ideje tartó színvonalas szakszervezeti munkájáért. Az emlékplakettet tegnap délután vehették át az intézmény képviselői. Az ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte a pedagógus szakszervezetet, aki beszédében kijelentette: Pedagógusnak lenni a második évezred elején nem könnyű feladat.

 

„Pedagógusnak lenni a második évezred elején nem könnyű feladat. A mindenkori „mai fiatalok” nehéz helyzet elé állítják tanáraikat.” – mondta Székesfehérvár polgármestere – „Az internetes sztrádán lezúduló hatalmas információmennyiség között megtalálni a megfelelő ösvényt, megmutatni a módját, hogy a fiatal hogyan találhat rá az értékes tudásra, hogyan maradjon józan az óriási inger-szmogban, hogyan találja meg és aknázza ki önmaga értékeit, új feladatot követel a tanítóktól. Megpróbálják megőrizni a gyermekkort diákjaik számára, hagyják őket szabadon játszani, ugyanakkor segítik tanulóikat abban, hogy megfeleljenek a magas elvárásoknak. „

Image
.

A Pedagógusok Szakszervezetének jelmondata röviden összefoglalja azt az árnyalt és rendkívül fontos feladatot, amelyért megalakult: „Együtt biztonságos, mi nem hagyjuk magára!” Erős háttér-országot képezve ott áll az elhivatott pedagógusok mögött és segíti őket.

Az Eötvös József Emlékplakettet létrehozásának évétől, 2000-től azoknak az önkormányzatoknak ítélik oda, amelyek a lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért. Az Országos Pedagógusok Szakszervezete az idén az Eötvös József Emlékplakett kitüntetést a székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pedagógus Szakszervezeti kollektívájának ítélte, hosszú ideje tartó színvonalas szakszervezeti munkájáért.

Dr. Cser-Palkovics András kifejtette, hogy a város nagyon büszke a kitüntetésre és a kiemelkedő munkát végző pedagógusokra. Mindennapi feladataikban egyénileg is kiválóan helytálltak, de ügyesen kihasználták az összefogásban, egymás támogatásában rejlő erőt is. Azok a szülők, akik gyermekük oktatását ennek az iskolának a pedagógusaira bízták, talán szorongtak kicsit az első napokban.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Nem tudhatták biztosan, hogy a megkülönböztetett figyelemre szoruló gyermek valóban megkapja-e azt a többletet, ami ahhoz kell, hogy az életben elboldoguljon. Ahogyan teltek a hónapok, évek, bebizonyosodott, hogy a tanárok nem csupán biztos szakmai tudással rendelkeznek, hanem szeretik is a hivatásukat, melyet végtelen türelemmel gyakorolnak.

Rájuk teljes mértékben igaz az iskola mottója: "Az embernevelés csodatevő munka, ha a szaktudása mellé a szívét is adja az, aki műveli."

’Büszkeséggel tölt el, hogy városunk egyik igen fontos munkát végző intézményének pedagógusai érdemesnek bizonyultak erre a kitüntetésre.” – mondta Székesfehérvár polgármestere – „Kívánom, hogy adjon erőt ez az elismerés a további nemes feladatok elvégzéséhez!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >