Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Ezúttal sem sikerült nyerni Grazban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. december 06.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 újabb idegenbeli vereséget szenvedett. Ezúttal a Graz otthonában maradtunk pont nélkül, így is sikerült azonabn elmozdulni az utolsó helyről, mivel a Jesenice gólkülönbsége immáron rosszabb a miénknél. - Az első játékrészben a Graz akarata érvényesült. Már az első percben próbára tette Hetényit M. Iberer, kapusunk azonban védeni tudott. A folytatásban is a hazaiak domináltak, mi pedig egyre-másra követtük el a szabálytalanságokat. Érdekesség, hogy a hazaiak játéka eközben teljesen tiszta volt, Potocan játékvezető egy ízben sem érezte úgy, hogy a fekete-narancssárgák átlépnék a határt.

 

Nem is meglepő, hogy emberelőnyben szerezte első gólját az osztrák együttes: Tremblay a kék vonalról avatta fel Hetényit (1-0). Egy perc múlva megduplázódhatott volna a grazi előny, ám Peintner gólját a játékvezető magas bottal való játék miatt érvénytelenítette. A harmad hajrájában aztán egy kettős 99ers emberfór alatt Ouellette átadását Norris vágta közelről a kapuba (2-0), nehéz helyzetbe hozva ezzel a Sapa Fehérvárt.

A második felvonásban sem sokat változott a játék képe. Patrick Harand a 22. percben megszerezte csapata harmadik találatát, az átadó ismét Ouellette volt (3-0). Különösebb előzmény nélkül szépített a vendégcsapat: Johansson lepte meg Weinhandlt (3-1). Ám ezzel el is lőttük a puskaporunkat, igaz, a ritmus megtalálását nem segítette elő, hogy újra és újra a büntetőpadon találtuk magunkat.

Háromszor is fórban terelgethette a pakkot a Graz, az állás azonban nem változott. A stájerországi csapat a harmadik harmadot is nagy elánnal kezdte, a vezetésüket azonban nem tudták növelni. Erre akár rá is fizethettek volna, a záró tíz percben ugyanis három hatalmas gólhelyzetet is kidolgozott a Sapa Fehérvár. Sajnos azonban ezek mind kimaradtak, és a végén hiába hozta le a kapusát Primeau mester, nem tudtunk felzárkózni. Sőt, Herzog és Ouellette is kis híján az üres kapuba talált.

A Graz megérdemelten nyert 3-1-re, és ezzel harmadszor győzte le idén a Sapa Fehérvárt.

Moser Medical Graz 99ers - Sapa Fehérvár AV19 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)
Graz, 2000 néző, vezette: Potocan, Korosec, A. Lesniak.
G99: Weinhandl - Werenka, Kimbacher, Norris, Paré, Ganahl, Lindgren, Tremblay, M. Iberer, Peintner, Lenes, F. Iberer, Kuiper, Herzog, Lange, Woger, Moderer, Lembacher, P. Harand, Ouellette, C. Harand. Vezetőedző: Bill Gilligan.
Sapa: Hetényi - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Orbán, Ackeström, Palkovics, Johansson, Kovács, Durco, Maklári, Mihály, Nagy, Benk, Jobb, Fodor, Fekete, Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >