Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Dr. Cser-Palkovics András lett a Megyei Jogú Városok Szövetségének alelnöke
Dr. Cser-Palkovics András lett a Megyei Jogú Városok Szövetségének alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 06.

ImageZárt ajtók mögött tartott tisztújítást a Megyei Jogú Városok Szövetsége. A testület a kétnapos tanácskozáson Kósa Lajost (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármesterét választotta meg újabb négy évre elnökévé, az alelnök pedig Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP), Salgótarján polgármestere, valamint Szalay Ferenc (Fidesz), Szolnok polgármestere lett.

 

A tanácskozáson az ország lakosságának csaknem egyharmadát reprezentáló huszonhárom nagyváros polgármesterei, a meghívott városvezetők és szakértők tájékoztatást kapnak az érintett minisztériumok és szakmai szervezetek képviselőitől a megyei jogú városokat olyan alapvetően érintő témákban, mint a közigazgatás fejlesztésének, átalakításának tervezett elemei, illetve a kidolgozás alatt álló személyközlekedési törvény, továbbá a víziközmű-törvény szabályozásának legfontosabb rendelkezései, a finanszírozás kérdései.

A tanácskozás kapcsán kiadott közleményben az áll, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége aktívan együtt kíván működni a kormányzattal az évek alatt összegyűjtött szakmai tapasztalatok megosztásában, valamint a célok megvalósításában. A szövetség ezért is kiemelten fontosnak tartja a társadalmi egyeztetés megerősítését, a vélemények figyelembe vételét a jogszabályok előkészítésekor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >