Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magánkihallgatáson fogadta Orbán Viktort a pápa Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. december 06.

ImageA miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője alkotta delegáció tizenegy óra előtt érkezett meg a Vatikánba. Az apostoli paloták San Damaso-udvarán, a svájci gárdisták sorfala előtt, a miniszterelnököt a Pápai Ház prefektusa fogadta, és a második emeletre kísérte. Innen a Raffaello festette lodzsákon a vatikáni nemesemberek vezették egészen a pápai könyvtárszobáig.

 

 Itt köszöntötte és fogott kezet XVI. Benedek pápa Orbán Viktorral, akit személyesen kísért könyvtárszobája íróasztaláig. 

A első szavakat a pápai íróasztalnál váltották: XVI. Benedek Magyarországról kérdezte a kormányfőt. A vatikáni protokoll szerint félórásra tervezett, négyszemközti magánkihallgatás néhány perccel tizenegy óra után kezdődött, angol nyelven, tolmács nélkül zajlik. A pápai könyvtárszobából Orbán Viktort a szentszéki államtitkárságra várják. A Tarcisio Bertonéval folytatandó megbeszélésen a hivatalos delegáció többi tagja is részt vesz.

Ez az első alkalom, hogy a Vatikánban tanácskozó magyar kormány-delegációnak két teológus tagja van és teológus végzettségű a szintén jelen levő Győriványi Gábor szentszéki nagykövet is. A szombat este Rómába érkezett Orbán Viktor vatikáni tárgyalásai után hétfő délután utazik el az olasz fővárosból. A miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője alkotta delegáció tizenegy óra előtt érkezett meg a Vatikánba.

Az apostoli paloták San Damaso-udvarán, a svájci gárdisták sorfala előtt, a miniszterelnököt a Pápai Ház prefektusa fogadta és a második emeletre kísérte. Innen a Raffaello festette lodzsákon a vatikáni nemesemberek vezették egészen a pápai könyvtárszobáig. Itt köszöntötte és fogott kezet XVI. Benedek pápa Orbán Viktorral, akit személyesen kísért könyvtárszobája íróasztaláig.

Az első szavakat a pápai íróasztalnál váltották: XVI. Benedek Magyarországról kérdezte a kormányfőt. A vatikáni protokoll szerint félórásra tervezett, négyszemközti magánkihallgatás néhány perccel tizenegy óra után kezdődött, angol nyelven, tolmács nélkül zajlik. A pápai könyvtárszobából Orbán Viktort a szentszéki államtitkárságra várják. A Tarcisio Bertonéval folytatandó megbeszélésen a hivatalos delegáció többi tagja is részt vesz.

Ez az első alkalom, hogy a Vatikánban tanácskozó magyar kormány-delegációnak két teológus tagja van, és teológus végzettségű a szintén jelen levő Győriványi Gábor szentszéki nagykövet is. A szombat este Rómába érkezett Orbán Viktor vatikáni tárgyalásai után hétfő délután utazik el az olasz fővárosból.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >