Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Végül "csak" országos siker...
Végül "csak" országos siker... Nyomtatás E-mail
Írta: Káldor Márk   
2010. december 06.

ImageLegutóbbi előzetesünkben azt fejtegettük, ha a listavezető elleni rangadón legalább egy „szeletet” rabol a hazai kék-fehér együttes az „ünnepiből”, akkor országos-, ha meccset nyer; világszámról beszélhetünk. Az előbbi érvényesült, habár minden jelenlévő meglátása egyezik afelől, hogy sokkal több volt ebben a menetben, mint amennyi valójában kifért a „csövön”. A 3:2 vagy a 2:3 is könnyen elképzelhető végeredmény lett volna. De kezdjük az elején…

 

Már az első érintésekből látszott, hogy fej-fej melletti küzdelemre számíthat a kilátogató. Az eredményjelző is erről tanúskodott s habár a MÁV Előre SC Pro Patria Electronics elég tisztességesen, hajtósan startolt, viszont nem tudta „lerángatni a mögötte szorosan loholó” pesti gárdát, akik a szett derekánál fordítani is képesek voltak és elvitték az első játszmát. A második menet is eléggé hasonlóan alakult, de itt a hazaiak már tudták tartani előnyüket, s egy viszonylag egyértelmű szett-begyűjtésről beszélhetünk.

A BSE feltűnően sokat hibázott, sorra pattantak az „aut”-ok. Hollósy edző tehát méltán idegeskedett, s figyelmeztette is „lányait”; ha nem találnak gyorsan magukra, nagy bajba keveredhetnek. Balsejtelme csaknem be is igazolódott, mivel az egyébként fáradni látszó „pátriaiak” kellemes és előnyös helyzetbe kerültek, nagyon úgy festett, hogy a 2:1 nincs kilátástalan messzeségben.

Ám ekkor ismét csak megkérdőjelezhető ítéletek érkeztek bírói oldalról; a legkiélezettebb állásnál egy BSE-labda egyértelműen vonalon kívülre esett, mégis a vendégek kapták a pontot és szerválhattak… (Ezek a többek szerint gyanúsan „ellenőri támogatások” korántsem jelentkeztek annyira feltűnően, mint nemrégiben, az ominózus Vasas elleni „háborgóban”, így nem is illeti az érintetteket nyomatékosított bírálat…)

Nem mondható, hogy most ezeken a „benézéseken” múlott volna a mérkőzés, ám innentől kezdve mintha feladta volna a honi csapat, elfogyott a lelki erő is; innentől nem volt érezhető a vibrálás, az akarás és a hit abban, hogy le lehet győzni az aktuális és a sokszoros listavezetőt. Írjuk arra, amire Papp Dóra; a fáradtság számlájára. Szerinte sok idő telt el a legutóbbi idő óta, ez lehetett a fő oka a „lefulladásnak”.

Bár a befejezés 1:3; de a MÁV Előre még így is nyeregben van, jó helyről várhatja az Alapszakasz befejező szekcióit; és bátran, bizalommal készülhet, hogy nagyot alkosson a következő, 2010. december 12-én vasárnap 18 órakor – a Budapest-Folyondár úti Sportcsarnokban megrendezendő, Vasas elleni találkozón.

Mestermérleg:

Fésüs Irén: Nagyon szomorú vagyok... Ez már az ötödik olyan meccsünk, amit úgy bukunk el, hogy végig számtalan, nagy esélyünk kínálkozott! Már megint nem használtuk ki ezeket a legkritikusabb pillanatokban; megijedtünk! Ezt a BSE-t el lehetett volna kapni, kár érte, hogy nem tettük...

Hollósy László: Nem játszottunk jól. Végig problémákkal terheltnek találtam a csapatom játékát. De szerencsénkre, a két rossz közül a kevésbé rossz jött ki győztesen.

Extraliga-Nők, Alapszakasz

2010.12.04., szombat, 17 óra Székesfehérvár, 150 néző.

Vezette: Tillmann, Szabó

MÁV Előre SC Pro Patria Electronics - BSE 1:3 (18:25, 25:20, 23:25, 15:25)

MÁV Előre SC Pro Patria Electronics: Vacsi, Papp, Dzunic, Antal (csk.), Tálas, Meek, Germann (libero) Csere: Kondor Edző: Fésüs Irén

BSE: Tóth G.né, Horváth A., Sándor, Hackl, Gudmann, Kötél, Tóth A. (libero)

Csere: - Edző: Hollósy László

Az eredmény alakulása:

1.játszma: 7:5, 12:11, 17:22, 18:25

2.játszma: 5:3, 9:9, 14:16, 20:19, 25:20

3.játszma: 5:5, 7:10, 15:17, 22:22, 23:25

4.játszma: 0:4, 2:8, 10:14, 13:20, 15:25

http://mavelore.propatria-inc.com/hirsav  

http://mavelotarogato.blogspot.com/ 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >