Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Fidelitas a magyar politika meghatározó szereplője lett Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. december 06.

"Az 1996-ban alakult Fidelitas a magyar politikai élet egyik meghatározó szereplője lett." - mondta Ágh Péter, a politikai-ifjúsági közösség elnöke szombaton Székesfehérváron abból az alkalomból, hogy a szervezet kihelyezett ülést tartott Fejér megye székhelyén, ahol egyben 14. születésnapját is megünnepelte.

 

A Kodolányi János Főiskolán tartott rendezvényen ott volt Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a Miniszterelnökség államtitkára, valamint Pintér Sándor belügyminiszter, s részt vett a programon több, az Új Nemzedék tagjaiból kikerült önkormányzati képviselő is. A Fidelitas az egyik meghatározó szereplője a magyar politikai életnek, hiszen tízezernél több tagja van, s a szervezet korábbi, illetve jelenlegi tagjai közül 17 országgyűlési képviselő került ki, az önkormányzatokban pedig a közösség 130 tagja dolgozik képviselőként, illetve nagy számban polgármesterként, s ad új lendületet a településeknek - mondta Ágh Péter.

A Fidelitas azért dolgozik, hogy Magyarországon jobb legyen fiatalnak lenni, s ennek a célnak az érdekében fogalmazták meg a parlamenti törvényjavaslatokhoz benyújtott, s elfogadott módosító indítványaikat is - tette hozzá a szervezet elnöke. Példaként említette azt az adótörvényekhez megfogalmazott, a fiatalok otthonteremtését megkönnyítő módosító indítványukat, amely lehetővé teszi, hogy a 35 év alatti lakásvásárlók ne egy összegben, hanem 12 hónap alatt fizessék ki a vásárolt ingatlan illetékét. A költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott javaslatuk alapján pedig 100 millió forinttal növelte meg a parlament a gyermek és ifjúsági szakmai célirányzatra szánt összeget - emelte ki.

A Fidelitas fogalmazta meg először, még 2005-ben, a határon túli magyarlakta területekre való osztálykirándulások gondolatát, amely most országos projekt keretében lesz megvalósítható, s lehetővé teszi, hogy a Kárpát-medencében élő középiskolás fiatalok között élő kapcsolatok szülessenek - mondta Ágh Péter.

A kihelyezett választmányi ülést házigazdaként és meghívóként köszöntötte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki ugyancsak a Fidelitasban ismerkedett meg a közélettel, s annak alelnökeként is dolgozott. A Fidelitas fontos partnerszervezete a Fidesznek; a politikai-ifjúsági közösség feladata, hogy felkészítse a fiatalokat azokra a változásokra, amelyek előtt Magyarország áll - mondta a Fidesz alelnöke, a Miniszterelnökség államtitkára.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány a változásokat a jövő érdekében hajtja végre, s kész arra, hogy azokat a Fidelitas segítségét, együttműködését igénybe véve indítsa el.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >