Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Teknőc-autó - Vigyázz rám!
Teknőc-autó - Vigyázz rám! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 08.

ImageA Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az idén is folytatja azt az elmúlt évben indított programját, amelynek eredményeként a megye valamennyi óvodáját gyermek láthatósági mellénnyel látnak el. Az idén a rendőrkapitánysági székhellyel bíró városok óvodái kapnak a Vigyázz rám! felirattal és teknőc-autó grafikával ellátott kis mellényekből. Szerdán az agárdi Napsugár óvoda és tagóvodái képviselőivel találkozik a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője…

 

R. Szabó Ágnes szóvivőtől megtudtuk, hogy a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ötéves programot dolgozott ki a megyében működő óvodák láthatósági mellénnyel történő ellátására. A saját költségvetésből elkülönített pénzösszegből az elmúlt évben a megyeszékhely óvodái kaptak, intézményenként 30-30 apró mellényt, valamint a gyermeket kísérő pedagógusok számára 2-2 felnőtt méretű mellényt.

Ebben az évben a rendőrkapitánysági székhellyel bíró városok óvodái részesülnek az FM BB gondoskodásában. December 8-án 11.00 órakor Agárdon az Óvoda utcai Napsugár óvodában gyűlnek össze az óvoda tanintézményei. A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője a helyszínen rövid sajtótájékoztatót tart, amelyen a térség közlekedési helyzetéről, a sérüléssel végződő balesetekről ad rövid tájékoztatót, majd átnyújtja az intézmény vezetőjének az FM BB által felajánlott biztonsági eszközöket.

Az FM BB 2013-ig, egy ötéves periódusban tervezi a megyében működő mintegy 170 óvoda ellátását. A baleset-megelőzés szakemberei a programtól azt várják, hogy amennyiben a gyermekek már ilyen apró korban megszokják a passzív biztonsági eszközöket, a későbbiekben sem fognak idegenkedni a biciklis sisak, bukósisak, és a biztonsági öv használatától.

 
< Előző   Következő >