Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Emlékévvel tiszteleg a város az országgyűlési évforduló előtt
Emlékévvel tiszteleg a város az országgyűlési évforduló előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 08.

ImageEmlékévvel ünnepli Székesfehérvár 2013-ban az, hogy az Országgyűlés 75 évvel ezelőtt, 1938-ban itt ülésezett. Az ülés székesfehérvári helyszínének megválasztására azért került sor, hogy ekképpen is emléket állítsanak az államalapító Szent István király halálának kilenc százados jubileumán.

 

„Az 1938-as országgyűlés szép évfordulója lesz ebben az önkormányzati ciklusban, 2013-ban ünnepeljük a hetvenötödiket. Úgy éreztük, hogy nekünk is tisztelegnünk kell a város történelme előtt, ezért kezdeményezzük, hogy 2013-at nyilvánítsa Székesfehérvár önkormányzata emlékévvé” - mondta a sajtó képviselőinek dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A politikus kifejtette, hogy kezdeményezni fogja a közgyűlésnél egy emlékbizottság felállítását is, amely vezetőjének Dr. Csurgai Horváth Józsefet, a Városi Levéltár igazgatóját javasolja.

 „Az emlékév méltó megünnepléséhez arra is szükség van, hogy lépjünk előre minden olyan területen, amely szükséges ahhoz, hogy a székesfehérvári tudatot erősítse az itt lakókban.” – fejtette ki a polgármester, aki elmondta azt is, hogy a készülődést már 2010 végén elkezdi az önkormányzat.

Az eddig, s a jövőben felmerülő javaslatokat az emlékbizottságnak fogják továbbítani, s az önkormányzat azt tervezi, hogy elkészíttet egy „Fehérvári történelemkönyvet”, hogy ily módon is oktassák, neveljék a fiatalokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >