Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több ezer dolláros támogatást nyújtott az Alcoa Alapítvány
Több ezer dolláros támogatást nyújtott az Alcoa Alapítvány Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 08.

ImageÖsszesen 382.250 dollárral támogatta az Alcoa Alapítvány idén a Székesfehérváron tevékenykedő, illetve a környéken működő intézményeket, civil szervezeteket. Az adományokat környezetvédelmi, oktatási, egészségfejlesztési, és közösségi fejlesztési projektekre használták fel. A székesfehérvári polgármester, dr. Cser-Palkovics András szerint példaértékű a cég e magatartása, hiszen az elmúlt 17 év alatt 1,5 milliárd forintot osztottak szét ekképpen.

 

Az Alcoa Alapítvány több, mint 57 éve összesen 515 millió dollár támogatást nyújtott a vállalat működési területein élő közösségeknek. Az elmúlt 18 évben (2010-et is beleértve) több mint 7 millió dollár (mai árfolyamon számolva 1,5 milliárd HUF) készpénztámogatást hagyott jóvá mintegy 420 magyar projekt támogatására az oktatás, egészségügy és a környezetvédelem, valamint a kultúra és szociális területeken.

Az Alapítvány 1993-tól, magyarországi jelenlététől kezdve kiterjesztette támogatásait a magyar civil szervezetekre is. Az Alcoa az egyik legnagyobb mecénás jellegű adományozó Magyarországon, mely számos nemzeti és helyi elismerést kapott Felelős Vállalati magatartása kapcsán végzett tevékenységéért.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >