Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
BEFEJEZŐDÖTT A JÉGCSARNOK HŰTÉSI, FŰTÉSI RENDSZERÉNEK FELÚJÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2010. december 10.

ImageBefejeződött az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok hűtési, fűtési rendszerének felújítása. Az európai uniós pályázaton nyert, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően idén júliusban indultak a csarnok korszerűsítési munkálatai. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a beruházás átadásáról tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy energiatakarékos, a környezetszennyezést jelentős mértékben csökkentő, megújuló energiaforrást hasznosító rendszert építettek be.

 

Székesfehérvár Önkormányzata „Székesfehérvár, ALBA VOLÁN SC Jégcsarnok korszerűsítése és energiaracionalizálása megújuló energiahasznosítással” címen pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP4.1.0/2009) pályázati felhívásra.

Image
.

Az Energia Központ Nonprofit Kft. a beruházást 85.430.210,- Ft támogatásban részesítette, amely a kivitelezési költség 50%-a.  Dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadta a korszerűsített Jégcsarnokot. A polgármester örömét fejezte ki a felújítással kapcsolatban:

 „Egy kicsivel megint jobb fehérvárinak lenni! Mától ismét jobban érezhetjük magunkat, ha belépünk az ajtón. Mostantól talán hangosabban szól a „Hajrá Volán” az állóhelyek irányából, s a korong is egy kicsit gyorsabban száll. Az ilyen apró lépések állnak össze aztán hatalmas ugrássá, az öröm apró pillanatai állnak össze igaz nevetéssé."

Image
.

Ocskay Gábor beszámolt arról, hogy a jégcsarnok légtechnikai rendszerének korszerű kiépítését a csarnok szerkezetének állagmegóvása és az egészséges levegő biztosítása is szükségessé tette. Ezt a légtérben lévő párás levegő szárításával és elszívásával oldják meg. A kiépített rendszer egyben a csarnok páramentesítését is biztosítja.

Image
.

Kiss Zoltán, a kivitelező ELKÁ Épületgépész Kft. igazgatója hozzátette, a beruházás célja az energiatakarékos, megújuló energiaforrást felhasználó, korszerű, a versenysport számára is megfelelő minőségű jégfelület előállítása és fenntartása a melegebb hónapokban is. A projekt során telepítésre kerülő talajhőszondák a gépészeti berendezésekkel, valamint a légtechnikai rendszer speciális befúvó szerkezetével megújuló energiaforrásból biztosítja a csarnok szárító téli fűtését, nyári hűtését.

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A nézőtéri légellátás kétfokozatú hűtő-fűtő rendszerrel, valamint a csarnok belső felületeinek páralecsapódását megakadályozó hűtő-fűtő szárító légtechnika rendszerrel valósult meg. A tetőesőztető-rendszer a meleg időszakban a napsugárzás melegítő hatásait csökkenti majd.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >