Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow lyos vereség Szlovéniában
lyos vereség Szlovéniában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. december 13.

ImageKiemelten fontos mérkőzésen kapott nagy pofont a Sapa Fehérvár AV19: a több kulcsjátékosát nélkülöző, mindössze három sort kiállítani képes Olimpija Ljubljana 6-2-re verte a mieinket. - A hazaiak villámrajtot vettek: hiába remélte a szakmai stábunk, hogy ezúttal már az első perctől kezdve agilisen indulunk csatába, egy védelmi hibát követően már 65 másodperccel a kezdő bedobás után a kapunkban táncolt a korong. Kantee indította a kontrát, kitűnően szolgálta ki Ziga Pancét, akinek nem okozott gondot góllal zárni a támadást (1-0).

 

Ezt követően nem sok minden történt. A 7. percig kellett várni az újabb eseményre, ekkor Vas tesztelte Chabera éberségét. A másik oldalon Hocevar és Golicic veszélyeztetett. A 10. percben tovább nőtt a szlovének előnye, ekkor Sachl vágta be saját kipattanóját (2-0). A folytatásban emberelőnybe került a Ljubljana, a legnagyobb ziccer mégis előttünk adódott, ekkor Vas vezethetett szólót Chabera kapujára, ám nem tudta értékesíteni.

A magyar kapunál Tory lepte meg álompasszal Ziga Pancét, aki azonban a kapu torkában az égbe lőtt. A kihagyott szlovén helyzetek - a közhelynek megfelelően - megbosszulták magukat: Eric Johansson szépített az álláson (2-1). Felpaprikázva jött ki a Sapa Fehérvár a második játékrészre, Vas Márton ismét próbára tette Chaberát, de újfent a kapus jött ki jobban a párharcból. Aztán a 29. percben Satosaari nem tudta fogni Hughes löketét, a kipattanóra Miustonen érkezett, és nem is hibázott (3-1).

Négy percnyi hazai emberfölény következett, de Satosaari remek védésekkel őrizte a kaput. Kiegészülésünk után nekünk adódtak ígéretes gólhelyzeteink, ám ezeket a szlovének rendre hatástalanították. A harmadik harnadot emberelőnyben kezdte az Olimpija, és éltek is vele: Mustonen a bal oldalon tisztára játszotta magát, és góllal koronázta meg mutatványát (4-1).

Rosszul érintette a Sapa Fehérvárt ez a fejlemény, 41 másodperc múlva újra gólt kaptunk, ezúttal Roprettel szemben volt tehetetlen Satosaari (5-1). Az 52. percben eltörött az egyik plexi, így közel negyed órát állt a játék. A kényszerpihenő után hamar kozmetikázott az álláson Sofron (5-2), ám ezzel ellőttük a puskaporunkat. A végeredményt Music állította be (6-2).

 Ezzel eldőlt: fájó vereséget szenvedett a Sapa Fehérvár, ez a két pont nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál.

Olimpija Ljubljana - Sapa Fehérvár AV19 6-2 (2-1, 1-0, 3-0)

Ljubljana, 2100 nézõ, vezette: Smetana, Podlesnik, Siegl.
Olimpija: Chabera - Groznik, Berlisk, Golicic, Hocevar, Ropret, Vedlin, Pavlin, Mustonen, Music, Hughes, Tory, Kantee, Z. Pance, Sachl, Stopar, Florjancic. Vezetõedzõ: Hannu Järvenpää.
Sapa: Satosaari - Horváth, Tokaji, Mihály, Vas, Ladányi, Ackeström, Durco, Palkovics, Johansson, Kovács, Kranjc, Orbán, Sofron, Fekete, Benk, Maklári, Hegyi, Fodor, Nagy, Vaszjunyin. Vezetõedzõ: Kevin Primeau.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >