Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Három éve, új korszak kezdődött a Sóstón
Három éve, új korszak kezdődött a Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. december 14.

ImageGarancsi István éppen három esztendővel ezelőtt vásárolta meg a jelen legsikeresebb klubját, amely akkor nem volt más, mint egy töredezett címerpajzsú csődtömeg. Az Inforadio 2007. december 13-án megjelent írása felidézi az akkori állapotokat, egyben mutatja azt is, mekkora utat járt be a Vidi a mögöttünk hagyott ezer nap alatt. Jelentős változások voltak az elmúlt hetekben a Fehérvár labdarúgócsapatánál.

 

December 12-én Garancsi István nagyvállalkozó 80 százalékos részesedést szerzett az együttest működtető Fehérvár FC Kft.-ben, és lépéseket tett azért, hogy a csapat továbbra is az élvonalban szerepelhessen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség november 30-án első fokon visszavonta a Fehérvár 2007/2008-as szezonra kiadott klublicencét. Az új többségi tulajdonos beszámolója alapján a sportvállalkozás felhalmozott vesztesége szeptember 30-án meghaladta az egymilliárd forintot, a hiány pedig csak tavaly 258 millióra rúgott.

A cégnek 151 millió forintos tartozása volt az APEH felé, és vizsgálata jelentős elmaradást mutatott ki a klub szakmai stábjával és a játékosokkal, a cég alkalmazottjaival, valamint a könyvvizsgálóval szemben is. (Ez utóbbi tény már önmagában sem tette lehetővé, hogy a könyvvizsgáló érvényes dokumentumokat adjon be az MLSZ Licencadó Testületéhez, mert egy idén életbe lépett törvény szerint a könyvvizsgálónak nem tartozhat ügyfele.)

Image
Fotó: Simon Erika / Videoton FC

Garancsi István a múlt héten közölte, hogy 63 millió forint kifizetésével stabilizálta a futballcég gazdasági helyzetét, 113 millió forint adósságot átütemezett, és benyújtotta a fellebbezést a licencügyben. Az üzletember időközben 82 százalékosra növelte részesedését a Fehérvár FC Kft-ben. Garancsi István bízik abban, hogy a kisebbségi tulajdonosok is hozzájárulnak a cég ügyeinek rendbetételéhez.

A nagyvállalkozó már egyeztetett Warvasovszky Tihamér polgármesterrel, aki arról biztosította Garancsit, hogy a vállalkozásban 6 százalékos részesedéssel rendelkező önkormányzat a jövőben is kiemelten támogatja a klubot. Új vezetői és szakmai stábbal várhatja a Fehérvár a következő évet. A korábbi ügyvezető igazgatót, Gál Lászlót visszahívták, a helyére ideiglenesen Bozai István került.

A munkáját Gál András Levente ügyvéd és Dénes Ferenc közgazdász, sportgazdasági tanácsadó segíti. Az eddigi szakvezetővel, a horvát Marijan Vlakkal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, így a játékosok január 7-én új vezetőedzővel kezdhetik meg a felkészülést a tervek szerint már sokkal nyugodtabb és rendezettebb 2008-as évre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >