Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Tartós sminktetoválás fájdalommentesen
Tartós sminktetoválás fájdalommentesen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 16.

ImageA „mai nők” minden perce be van osztva. A gyerekek, a munka, s a háztartás mellett pedig nem sok idő jut saját magukra. Pedig a társadalom, s a párjuk is azt várja el tőlük, hogy a rengeteg teendő mellett mindig csinosak legyenek. No, és persze ők is jobban érzik magukat akkor, ha a tükörbe nézve „minden a helyén van”. Az összképet pedig igencsak meghatározza a jó smink: a szépen kihúzott szemöldök és szemhéj, a finoman kontúrozott száj. Aki nem akar minden nap a sminkeléssel bíbelődni – ami soha sem lesz olyan, mint a mesterkozmetikusok készítették volna, - az bátran válassza a fájdalommentes sminktetoválást. Ezzel nemcsak időt, s pénzt takaríthat meg, hanem a nap 24 órájában élvezhető, gyönyörű sminkre tehet szert.

 

A sminktetoválás a testtetoválásból fejlődött ki. A testtetoválás kb. 4000 évre nyúlik vissza, amiből a sminktetoválás a ’70-es évektől különült el. A kettő közti különbség a festékben, a gépben, és abban mutatkozik meg, hogy a sminktetoválás során csak a bőr hám-irha határáig juttatják a pigmenteket, míg a testtetoválásnál ennél mélyebbre. És pont ez a különbség adja a sminktetoválás nagy előnyét: azt, hogy idővel elhalványul, majd eltűnik.

S, hogy ez miért jó? Azért, mert idővel az arc megváltozik, megereszkedik, s másmilyen sminkelés szükséges. Máshová kerül például a szemöldök íves, s nem szabad elfeledkezni az aktuális trendekről sem. Hiszen az is változik, ahogy az ember is jelentős stílusváltásokon megy keresztül élete folyamán – többször is!

Image
Szemhéj-tetoválás: előtte

 

Image
Szemhéj-tetoválás: utána

Ezen kívül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a sminktetoválás megoldást kínál az aszimmetrikus vonalak korrigálására is. Ha például nem elég szép az ajkunk, a szájkontúr tetoválásával teltebb, formásabb vonalra tehetünk szert. A színtelen, nem eléggé telt szájat, fél- vagy teljes satírozással, tartósan érzékire színesíthetjük, a hiányos szempillákat, kis szemeket, szemhéjtetoválással tehetjük észrevétlenné.

Image
Lágysatír - korrekció előtti állapotban

A ritka, elszedett szemöldök sem tűnik fel senkinek, ha szálas vagy satírozott szemöldöktetoválásunk van. No, és a színek! A sminktetoválás színei ugyanolyan változatosak lehetnek, mint a „normál” sminkelésnél. E téma kapcsán felkerestük Fejér megye egyik legismertebb kozmetikus mesterét, Zámbó Zoltánnét, aki a Betty Szépségszalon tulajdonosa. Betti immár 20 évvel ezelőtt nyitotta meg székesfehérvári szalonját – elsők között a városban -, s azóta több száz elégedett vendége bizonyítja tökéletes munkáját.

Image
Betti által szemhéj- és szájtetovált hölgy mikrodermabráziós kezelés közben

 

Image
.

 

„A kozmetikai tetoválás - ahogy nálunk a Betty Szalonban készül - a természetes szépséget hangsúlyozza.” – mondta Betti - „Kifinomult technika, a természetes színekkel harmonizáló árnyalatokkal, tökéletes vonalakkal s természetesen maximális higiéniával párosulva!” Nála a sminktetoválást tanácsadás, közös tervezés előzi meg, hogy a lehető legszebb formát és a legtermészetesebb színárnyalatot viselhesse a paciens éveken át. A Long-Time-Liner módszer lényege, hogy a kozmetikus természetes színezőanyagot juttat a bőrbe, méghozzá egyenletesen, és pontosan.

Sőt, a profi érzéstelenítésnek köszönhetően ma már nem kell "szenvedni" a kezelés alatt, hanem mindenki kellemes körülmények között relaxálva, avatott kezekben szépülhet. A Betti által alkalmazott technika, a világon a legelismertebb eljárásnak számít. A minimális fájdalom mellett előnyei közé tartozik a minimális hegképződés, a minimális duzzanat, a tökéletes színtelítettség, s az „alig-vérzés.”

Image
Friss szemhéjkontúr és három éves szemöldök - amelynek rontott előzménye is volt

A készülék precíziós kezelőfeje egy rendkívül vékony akupunktúrás tűt mozgat. Így egyenletesen juttatja be a festék pigmenteket a bőrbe. Ennek eredménye a tökéletesen egyenletes színezettség, s az, hogy a szín egyenletesen kopik ki a bőrből. Persze, a sminktetoválás kapcsán el kell mondani azt is, hogy nagyon sok elrontott munkával találkozhatunk.

Image
Rontott szájkontúr

A rossz sminktetoválás oka pedig nem más, mint maga a sminkes! Sokan vannak ugyanis, akik minimális előképzettséggel – vagy anélkül – bátran hirdetik magukat, s aztán persze a szépülni vágyó ügyfélen csattan az a bizonyos ostor. Zámbó Zoltánné, több mint 15 éve foglalkozik a sminktetoválásával, s – elmondása szerint – egyre több csúnya tetoválással találkozik. Pár nappal ezelőtt például két hölgy is betért hozzá azzal a kéréssel, hogy javítsa ki az itt látható borzalmak egyikét:

Image
.
 

Betti persze megtesz minden tőle telhetőt, de az eredmény közel sem lesz olyan, mintha egyből hozzá fordultak volna a vendégek. A legjobb tanács tehát azoknak, akik tetováltatni szeretnének: alaposan nézzenek utána annak, hogy melyik kozmetikus milyen referenciákkal rendelkezik e téren, s hány elégedett kliens dicséri munkáját...

 

Image
Betti munka közben...

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7387&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7219&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >