Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
3-0, azaz országos elismerések a MÁV-nak! Nyomtatás E-mail
Írta: MRSZ   
2010. december 17.

ImageA MÁV Előre SC Pro Patria Electronics a tavalyi szezon során hamar felküzdötte magát az élvonalba, az Extraliga topcsapatai közé. Az a MÁV, mely tavalyi teljesítménye miatt idéntől elnyerhette a magyar-svéd üzletember, Peter Wilhelm (az LM Ericsson volt alvezére) által vezetett Pro Patria Electronics támogatását. Bizonyára emlékszünk a Gödöllő elleni elementáris győzelemre, a Nyíregyháza rendszeres megszorongatására, arra, hogy az éves bajnokság döntőjéért játszhatott a BSE ellen és végül a 4. helyen zárt.

 

Nem volt feszültségektől mentes az év (számtalan sportdiplomáciai lépésre és hatalmas eredményekre volt szükség, kellett „produkálni”). Ez sikerült, minek következtében annyit mára már biztosra vesz a sportrajongó, hogy ahol ez a Klub feltűnik, ott általában energia, fiatalság, izgalom, eredmények, érzelmek költöznek a „területre”. A sakkszakosztály világbajnokot termett, a futballját Orbán Viktor miniszterelnök is „fújja”, mint volt játékos, a kézilabda is országos szinten volt egykoron…

Nem különben a röplabdázó lányok, akik nem csak szépek és kedvesek, de roppant tehetségüknél fogva folyamatosan fejlődnek és nem jellemző rájuk, hogy könnyen megadnák magukat. Következzék az újabb, immár legaktuálisabb örömhír, velük kapcsolatban: A Magyar Röplabda Szövetség karácsonyváró, évzáró ünnepségén a MÁV Előre Pro Patria közösségének három tagja is elismerésben részesült.

 

Image
.

Fésüs Irén szakedző megérdemelten az év edzője (női szakág), Tálas Zsuzsanna a Héraklész, tehetségtámogató program éves kiemeltje lett, Káldor Márk pedig a MRSZ számára kidolgozott informatikai, de leginkább adat-(mobil)távközlési tervezetek, csomagok és rendszerkezelői, továbbító struktúrák előterjesztéséért, illetve a már beélesített NS (Nemzeti Sport)-MRSZ Adatközlő és Adatközlő Szimpla megalkotásáért fogadhatta a Szövetség és a szakma gratulációit. A közéleti- és médiaeseménynek Budapest, a Ráday utcai Pesti Vendéglő adott otthont.

A Demcsák Zsuzsa által konferált díjátadót Tóth Tamás MRSZ elnök évértékelő beszéde előzte meg. Jó és erős apparátus, még jobb és kiterjedtebb ötletek, bizakodás. Így lehetne összefoglalni mondandóját. Utalt arra, hogy Schmitt Pál volt MOB, jelenlegi köztársasági elnök szintén üdvözli a haladni vágyó, jó szándékú törekvéseket és köszönti a díjazottakat.

 

Image
.

A résztvevők (Fésüs Irén és Tálas Zsuzsanna edzés miatt igazoltan távol), olyan hírességekkel és „jómunkásemberekkel” osztozhattak az örömben, mint Dr. Kotsis Attiláné (aki bekerült a Röplabdahírességek Csarnokába), Gyergye Roland, aki kaposvárról érkezett, hogy átvegye az év férfi utánpótlás játékosának járó elismerést, Sándor Renáta (BSE), aki mindenki szerint az év legjobb női játékosa – igaz, ő szintén nem tudott jelen lenni –, Oszvald György (a most médiadíjjal kitüntetett kitűnő fotóssal) illetve Szabó Gábor, a Nemzeti Sport vezető sportújságírója.

Az est további, szabad része is vidáman zajlott. Káldor Márk a kaposvári delegációval, Talmácsi Gábor motoros vállalkozó-barátjával (ennyire széleskörű figyelemnek örvendett az esemény…), valamint Elsik István főtitkár, Szabó Gábor, Nyári Virág – legendás röplabdázó, aki még mindig világbajnok formában van – és Topor Csaba kommunikációs igazgató társaságában múlatta a hamar elrepülő időt. Immár kijelenthető, hogy néha nem csak a válogatott negyedét teszik ki a kis csapatból elszármazó mávos kiválóságok, hanem az efféle eseményeken is elvihetik a prímet, már ami a „számbeli fölényt” illeti.

 

Image
.

A Klub köszöni a díjazást, gratulál minden kitüntetettnek, s annak, aki ezúttal kimaradt (a teljes Klublistát is említeni lehetne... ha érdem szerint…), de teljesítményével, szándékával a sportág s általában a nagybetűs Sport megőrzésén, a „láng” életben tartásán és továbbadása érdekében bármennyit is, de fáradozik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >