Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
19 Veszprém megyei cég 618 millió forintot nyert telephelyfejlesztésre Nyomtatás E-mail
Írta: Kálóczi Beáta   
2010. december 20.

ImageVeszprémben, a Megyeháza Egry-termében tartotta kihelyezett ülését a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A tanácskozást követően dr. Kovács Zoltán a KDRFT társelnöke és Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke hirdették ki a KDOP „Telephelyfejlesztés” pályázat Veszprém megyei nyerteseit. - Veszprém megyei vállalkozások, cégek is sikeresen szerepeltek azon a Telephelyfejlesztés pályázaton, amelynek keretösszege 3,4 milliárd forint volt.

 

Ez a konstrukció azért is jelentős, mert ez nagymértékben összefügg a kormány azon programjával, amely a munkahelyek növelését és a munkahelyteremtés támogatását segíti elő- emlékeztetett a sajtótájékoztatón Lasztovicza Jenő.

A Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke szerint, fontosak ezek a sikeres pályázatok Veszprém megye számára, hiszen a régió három megyéje között gazdasági szempontból Veszprém megye a leggyengébb. Így tehát az új munkahelyek a megye erősítését is szolgálják- fogalmazott Lasztovicza Jenő.

Image
.
  

A pályázat célja a mikro, kis- és középvállalkozások működési helyszínéül szolgáló infrastruktúra fejlesztése valamint a vállalkozások üzleti környezetének, ezáltal közvetve a régiók foglalkoztatási helyzetének a javítása volt- mondta el a sajtótájékoztatón a KDRFT társelnöke.

Dr. Kovács Zoltán kiemelte, a beérkezett pályázatok száma 105 darab volt, 5,3 milliárd forint összegű támogatási igénnyel. A régióban a 62 nyertes pályázat által elnyert vissza nem térítendő uniós támogatás összege meghaladja a 3,1 milliárd forintot. A támogatási intenzitás ezen konstrukció esetében 45-50% volt.

 

Image
.

Veszprém megyében 19 nyertes pályázatról tudunk beszámolni-folytatta a KDRFT társelnöke-, ezek összesen 618 millió forintos támogatáshoz jutottak, a megvalósuló fejlesztések beruházási összköltsége pedig meghaladja az 1,3 milliárd forintot. A 19 Veszprém megyei pályázat 470 munkahely megtartását és 132 új munkahely létrehozását eredményezik.

 

Image
Fotó: Kálóczi Beáta

Dr. Temesvári Balázs a KDRFÜ ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a kormány várhatóan december 22-én fogadja majd el a régió Operatív Programjának 2011-2013 időszakra szóló akciótervét. Ezt követően ismét lesz lehetőség „Telephelyfejlesztés” konstrukció kiírására, a pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg 2,35 milliárd forint lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >