Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Láthatósági mellényt kaptak a sárbogárdi és a móri ovisok is
Láthatósági mellényt kaptak a sárbogárdi és a móri ovisok is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 22.

ImageGárdony és Dunaújváros óvodái után a sárbogárdi és a móri óvodások részére is kiosztásra kerültek azok a Vigyázz rám! felirattal és teknőc-autó grafikával ellátott gyermek láthatósági mellények, amelyeket a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajánlott fel. A saját költségvetésből elkülönített pénzösszegből az elmúlt évben a megyeszékhely óvodái kaptak, intézményenként 30-30 apró mellényt, valamint a gyermeket kísérő pedagógusok számára 2-2 felnőtt méretű mellényt.

 

Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy ebben az évben a rendőrkapitánysági székhellyel bíró városok óvodái kerültek sorra. Az FM BB 2013-ig, egy ötéves periódusban tervezi a megyében működő mintegy 170 óvoda ellátását.

Image
.

 

A baleset-megelőzés szakemberei a programtól azt várják, hogy amennyiben a gyermekek már ilyen apró korban megszokják a passzív biztonsági eszközöket, a későbbiekben sem fognak idegenkedni a biciklis sisak, bukósisak, és a biztonsági öv használatától.

Sárbogárd öt óvodájának gyermek és felnőtt képviselőit a Sárbogárdi Önkormányzat Tanácstermében várta dr. Ozsváth Zsolt r. alezredes, a Sárbogárdi Rendőrkapitányság vezetője, a Sárbogárdi Balesetmegelőzési Bizottság elnöke. Ő volt az, aki átadta a kicsiknek és kísérőiknek a láthatósági mellényeket.

Image
.

 

Az ovisok a rendezvény végén - ahol jelen volt Dr. Sükösd Tamás Sárbogárd város polgármestere - meg is jegyezték, hogy már le sem veszik a felpróbált mellényeket, így az óvodákba a visszafele utat már abban tették meg.

A móri ovisok sem maradtak ki a mellényosztásból. Mór három óvodájában ma délelőtt kerültek kiosztásra a kis mellények. Lévai Imre r. törzszászlós, a Móri Balesetmegelőzési Bizottság előadója járta végig az óvodákat, és adta át a kicsiknek illetve óvónőiknek a láthatósági mellényeket.

Image
.

 

Az ovisok már ismerősként köszöntötték a törzszászlóst, mert ősz elején a Móri KRESZ Park átadásakor tartott nekik kerékpáros közlekedésbiztonsági előadást. Most is ellátta őket néhány balesetmegelőzési tanáccsal, és megkérte őket, hogyha az óvó nénik el is felejtenék egy-egy séta, vagy kirándulás alkalmával rájuk adni a kis mellényeket, akkor szóljanak nekik érte.

Image
Fotó: Rendőrség
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >