Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kosarak karácsonyra Albacomp - Salgótarján 125-72
Kosarak karácsonyra Albacomp - Salgótarján 125-72 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2010. december 23.

ImageMinden a helyére került, legalábbis a mi szemünkben: az alapszakasz felénél vezetjük a bajnokságot. Albacomp - Konecranes-Salgótarján 125-72 (28-21, 34-15, 26-19, 37-17) / Albacomp: Simon 15, Hanga 17/9, Crocker 18/12, Hollis 21, Jones 17. Csere: Keller Á. 10, Antal, Bódi 16/9, Madár 7/3, Keller V. 2, Somogyfoki, Kertész 2. Edző: Braniszlav Dzunics. / Salgótarján: Ughy 2, Sebők 11/3, Hartvich 11/3, Scepanovic 12/3, Vavra 12. Csere: Kiss 11/6, Szabó 3, Koma 5, Kocsis 5/3. Edző: Kovács Nándor.

 

Az előzetes számolgatás vége az lett, hogy 25 pontos, vagy annál nagyobb Alba-győzelem a kosárarány alapján a táblázat élére repíti a veretlenségi sorozatát ezek szerint nem hiába építgető Dzunics-csapatot. A különbség, a két csapat közti távolság ismeretében elvárható volt, és nem is okozott gondot egy félidő alatt "kitermelni".

Bár eleinte könnyelmű volt az Albacomp mindkét palánk alatt, a fizikai és technikai képességek közötti differencia túl nagy volt ahhoz, hogy sokáig tarthassa magát a becsülettel küzdő Salgótarján. A vendégek már az első negyedben annyi sapkát kaptak, amennyi hidegebb teleken is elég lett volna, ám ekkor még támadásban nem koncentráltak eléggé Jonesék.

Hollis volt az, aki ráérzett, most könnyen lehet önbizalmat szerezni, aztán szépen elkapták a fonalat a többiek is. A második negyed már könnyed gálát hozott, amihez persze a tarjániak asszisztálása is kellett, de másra nem is volt lehetőségük Hartvichéknak. Hanga kintről könnyedén dobált, közben labdát szerzett, lepattanót gyűjtött, indított, blokkolt: 15 perc alatt 25 IBM-ig jutott, ami rekordgyanús. Hollis, Bódi , Jones és Crocker is megközelítette a tíz pontot, és hol volt még a vége... 62 pontot dobtunk húsz perc alatt, kellemes karácsonyi gálahangulat uralkodott a csarnokban.

A fordulás után 8-0-val indítottak Simonék, kapitányunk ekkor pontszerzésben is felzárkózott a társakhoz. Nem sokkal a szünet után Madárt, Kertészt és Antalt egyszerre küldte fel a pályára Dzunics mester, jelezve, ezen az estén mindneki lehetőséghez jut. Az addig is kiváló dobószázalékot meccs végére egészen parádés 66-ra tornázta fel a csapat, ami természetesen főleg ilyen könnyű meccsen elképzelhető, de ilyenkor sem törvényszerű. De hát Damian mezőnyből egyetlen egyszer hibázott csak, és még így sem ő volt a legpontosabb, mert a szünet után belelendülő Keller Ákos egyszer sem...

Végül hét játékosunk dobott tíz fölött, mind a tizenkét benevezett pályára lépett, vagyis a teljes csapatot láthatta a közönség, szép közös karácsonyi ajándékot nyújtott át a csapat. Nemcsak a játékkal és a győzelemmel, hanem a táblázat első helyének elfoglalásával is. Részsiker, de a nagyratörő tervek megalapozottságáról árulkodik. Túlünnepelni persze nem szabad, bár ezek ünnepi napok - a szezon egy hét múlva folytatódik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >