Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Jövőre 600 ezer szülő mentesül az szja megfizetése alól
Jövőre 600 ezer szülő mentesül az szja megfizetése alól Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Nemzet, Fidesz   
2010. december 23.

ImageAz egygyermekes szülők 58 százalékától, a két gyermeket nevelők 68 százalékától, míg a háromgyermekesek 98 százalékától egy fillér személyi jövedelemadót sem kér jövőre az állam. A január elsején életbe lépő új adórendszer gyermekkedvezményei 2011-ben több mint hatszázezer szülőt mentesíthetnek az adófizetés alól. A január elsején életbe lépő egykulcsos, családokat támogató adórendszer jelentős kedvezményeket kínál a gyermeket nevelőknek.

 

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál arról érdeklődött a Magyar Nemzet, hány szülő mentesül az adófizetés alól. A napilap megtudta: az adóhivatal adatai alapján bizonyosnak látszik, hogy jövőre 456 ezer egygyermekes szülő dolgozhat majd bejelentett módon.

Az érintettek közterhét - az adójóváírás mellett - a gyermekkedvezmény is csökkenti, havonta tízezer, évente összesen 120 ezer forinttal. Jövőre az egy kisgyermeket nevelők 58 százalékától egy fillért sem kér majd el az állam személyi jövedelemadó (szja) címén - írja szerdai számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >