Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow EU támogatás segítségével szerezhetnek egyetemi diplomát pedagógusok
EU támogatás segítségével szerezhetnek egyetemi diplomát pedagógusok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 27.

ImageAz új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, a társadalmi elvárások nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az iskolák számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség.

 

Stettler Zsuzsannától megtudtuk, hogy a székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskolában az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Európai Uniós támogatásból már két eredményes pályázat megvalósítása zajlik. Az iskolában a 2006/2007-es tanévben került bevezetésre a kompetencia alapú oktatás, a HEFOP-3.1.3-as pályázat támogatásával, majd 2009-ben a HEFOP-3.1.3/B-09-es pályázaton jelentős összeget nyertek digitális eszközfejlesztésre.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program – Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) pályázat keretében olyan pedagógusok oklevéllel záruló képzése támogatható a felsőoktatás rendszerében, akik a pedagógus munkakör ellátására feljogosító első szakképzettségüket legalább 10 éve szerezték meg, és pedagógus munkakörben állnak intézményük alkalmazásában.

A TÁMOP-3.1.5-09/A/2 „Út a tanuláshoz (Munkácsy)” című nyertes pályázatnak köszönhetően a 2010/11-es tanévben iskolánk két tanára kezdte meg tanulmányait a Kodolányi János Főiskola minőségfejlesztés tanári mesterszakán. Két félév során szereznek mestertanári diplomát. A pályázat közel 10 millió forintos támogatása biztosítja, hogy a pedagógusok fél állásban, elegendő szabadidő birtokában tanulhassanak, fedezi tanulmányaik és iskolába járásuk költségeit, s a szakirodalom beszerzése mellett még saját használatú laptop megvásárlására is lehetőséget biztosított.

 "Megszerzett ismereteik segíthetik az intézményt abban, hogy erősítsék eddigi folyamatainkat, versenyképességünket eredményesebbé tegyék, partnerkapcsolataikat professzionális módon szervezzék." - nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Vajgerné Bőhm Erika projektmenedzser.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >