Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Indul a milliárdos kórházfejlesztés Nyomtatás E-mail
Írta: Dominko Anita   
2010. december 27.

ImageRégi álom vált valóra, amikor néhány nappal ezelőtt aláírták a több, mint 8 milliárdos, a Fejér Megyei Szent György Kórház fejlesztésére irányuló pályázatnak a támogatási szerződését Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Csernavölgyi István a kórház főigazgatója és Kővári Attila a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója közreműködésével.

 

"Nagy nap ez a mai mind a Fejér Megyei Önkormányzat, mind a Fejér Megyei Szent György Kórház életében." - kezdte bevezetőjében Vargha Tamás közgyűlési elnök - "A Fejér Megyei Önkormányzat több, mint 800 millió Ft-os önrészével 8,33 milliárd Ft-os fejlesztés valósul meg az elkövetkezendő három év során a Fejér Megyei Szent György Kórházban. Ez a fejlesztés országosan is kiemelkedő nagyságrendű, és a megyei kórház életében is meghatározó jelentőségű." - hangsúlyozta.

 A pályázat segítségével új, modern központi műtőt építünk, ahol az építészeti kialakítás mellett a felszerelések is megújulnak. Új intenzív osztályt hozunk létre, ami szintén a műszerpark teljes megújításával jár. Új, szeptikus sebészeti mátrix osztály jön létre, ami biztonságosabb ellátást tesz lehetővé az egyik legkényesebb szakmai terület számára.

 

Image
Fotó: fejer.hu

Ezzel lehetőség nyílik az ideggyógyászati osztály áthelyezésére, ami évtizedes problémát old meg. A Központi Sterilizáló, a Központi Gyógyszertár, a Hermodinamikai - és az Endoscopos Laboratórium is megújul, mind az építészeti, mind a műszeres feltételei megfelelnek a mai elvárásoknak. Nem véletlen talán az sem, hogy a mai eseménynek a Fejér Megyei Levéltár épülete ad helyet.

A levéltár szintén fejlesztésre szorul és befejezésre vár, hogy megfeleljen a 21. század kihívásainak. Ez is lehet egy jelképe a mai támogatási szerződés aláírásának-fogalmazott az elnök. A fejlesztés révén véleménye szerint a kórház alkalmas lesz egy, a 21. századnak megfelelő korszerű, szakmai struktúra kialakítására és arra, hogy Fejér megye és az annak tágabb környezetében élő embereknek színvonalas egészségügyi ellátást biztosítson. Végezetül megköszönte az igazgatók munkáját, és a támogatást.

Vargha Tamás elnök urat követően Dr. Csernavölgyi István is köszöntötte a megjelenteket. A főigazgató elmondása szerint a 21. századi struktúra nemcsak az infrastruktúrát, hanem a műszereket is magába foglalja. A fejlesztés a műtős szakmát érinti leginkább. Céljuk az, hogy a betegellátást és a humán oldalt is megtámogassák. Örömünkre szolgál-tette hozzá, hogy lehetőségünk van gondolkodni a jövőn.

Legvégül Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója is örömét fejezte ki a fejlesztés kapcsán és felkérte elnök - valamint főigazgató urat a támogatási szerződés aláírására.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >