Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Folytatódó ünnepek?
Folytatódó ünnepek? Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2010. december 29.

ImageA naptár szerint két ünnep közötti hétköznapot írunk, a csapat ellenben inkább folytatná az utóbbi meccsek ünnepét. Nehéz lesz, az egyre magabiztosabb Nyíregyháza feni a fogát Simiékre. - Hasonlóan több más csapathoz, a Nyíregyháza légiós sora is olyan, amivel bőven el lehet érni a rájátszást - kérdés, mit tud hozzá tenni ehhez a magyar kontingens? Jelenleg ebből a szempontból nehéz helyzetben vannak a nyírségiek, hiszen Sitku és Lekli személyében meghatározó emberek hiányoznak. Előbbi már edz, utóbbi műtét előtt áll, ha igazak a hírek, egyikük sem lép pályára az Albacomp ellen.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy tényleg a külföldiek kezében lesz a hazai csapat sorsa a mai meccsen, bár persze Czigler tapasztalatát (és magasságát...) nem lehet figyelmen kívül hagyni a palánk alatt. Mégis, ha Szavics, Sztojakovics és Marshall semlegesítését meg tudja oldani a Dzunics-csapat, nyert ügye lehet. Nem könnyű a lecke: a már öt éve is a magyar bajnokságban pattogtató, a labdát imádó, minden rést megtaláló irányító 14 ponttal, 6.5 gólpasszal posztja egyik legjobbja itthon, az amerikai bedobó pedig a második legponterősebb kosaras a bajnokságban jelenleg, és 21.4 pontja mellé majdnem 8 lepattanó a meccsenkénti átlaga.

A trió harmadik tagjának, Sztojakovicsnak is jól megtalálta a helyét az együttesben Ferencz Tamás vezetőedző, ezt 16.5 pontos átlaga bizonyítja. Ha csak ezt a hármat nézzük, az alapötös két, most hiányzó tagjával együtt, tényleg bárkire veszélyes ellenfelet látunk, főleg hazai környezetben. Hanga Ádiék itthon sem könnyen gyűrték maguk alá a Nyíregyházát, persze nem mellékes, hogy az első fordulóban még az Albáról sem beszélhettünk komplett, kész csapatként.

Talán most sem, bár a kilenc meccses veretlenségi sorozat, az elfoglalt első helyezés és az utóbbi időben a játék is azt mutatta, jó úton haladunk. Dzunics mester szerint még mindig van miben fejlődni, s ha ezen az úton Nyíregyházán újabb lépést tesz az Alba, tényleg folytatódhatnak az ünnepek. Már csak azért is - és itt kanyarodjunk vissza a vendéglátók keretéhez -, mert Sitkuék kiesésével a kezdőcsapata is kicsit "lyukasabb" a Nyíregyházának, minőségi csere tekintetében pedig egyértelműen jobban áll az Albacomp.

Az ünnepek alatt is edző, remélhetőleg lendületéből ezúttal sem veszítő csapatnak tehát lesz esélye, hogy folytassa jó sorozatát, ráadásul Nyíregyházán eddig mindössze kétszer kaptunk ki. Utoljára tavaly novemberben 22 ponttal nyertünk, többek között Simon 15, Bódi 10 és Hanga 5 pontjával. Könnyen lehet, hogy most nehezebben adja meg magát a lendületbe jött, előző fordulóban Kecskeméten nyerő házigazda, de ha megmaradnak a jó egyéni teljesítmények az Albában, ha a centerek érvényesíteni tudják erőfölényüket és védekezésben a rangadókon szükséges minőséget produkálja a csapat - újabb győzelemmel kivánhat boldog új évet szurkolóinak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >