Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ezúttal nem sikerült legyőzni az Olimpiját
Ezúttal nem sikerült legyőzni az Olimpiját Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 03.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 az újév első hazai mérkőzésén egyből igen nehéz feladattal találta szembe magát: a rájátszás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen fogadta az Olimpija Ljubljanát. Sajnos a szlovének nagy különbségű győzelemmel távoztak. - A Graz elleni közelmúltbeli találkozóval szöges ellentétben, ezúttal remekül indult a mérkőzés. Johansson az első perc végén pazarul vette észre a kapuelőtérben őrizetlenül hagyott Mihályt, akinek nem volt nehéz dolga a forintos átadás gólra váltásával (1-0).

 

Különösebben nem fogta meg a vendégeket a találat, Ziga Pance egyéni akciója is már komoly gólveszélyt jelentett, az 5. percben pedig meg is született az egyenlítő találat. Egy egészen elképesztő védelmi hiba végén Mustonen volt eredményes (1-1).

"Képletesen szólva saját magunkat lőjük lábon, és már sokadjára ebben a szezonban" - bosszankodott Kevin Primeau az eset kapcsán a lefújás után, teljes joggal. Meg is zavarodtunk, a folytatásban is hajmeresztő kihagyások tarkították a játékunkat. Még az emberelőnyeink is csak mérsékelten kecsegtettek a vezetés visszaszerzésével. Ami pozitívum volt, hogy emberhátrányban jól működött a gépezet, a zöld-feketék sem mentek sokra a fórjaikkal. A harmad utolsó másodpercében Sofron 5 perc + automatikus végleges fegyelmit kapott, miután a támadóharmadban a palánknál ütközött az egyik szlovénnel, aki megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot. Így felettébb meleg percek vártak ránk a folytatásban. 

A bajt tetézte, hogy Palkovics megsérült az első húsz percben, azaz két fontos góllövő embere esett ki a Sapa Fehérvárnak. A szlovének sokáig nem találták rajtunk a fogást a nagybüntetésünk alatt, ám a 25. percben a remek napot kifogó Ziga Pance távoli bombagólja a kapunkba zúdult (1-2). Bő egy perc múlva újabb drámai bizonytalankodást láthattunk a védekezésünkben, Hughes lecsapott a korongra, egyedül vezethette Hetényire, és nem is hibázott (1-3). Teljesen padlóra került a Sapa Fehérvár, másfél perc múlva Sachl kevergetett a támadóharmadunkban, és be is ütötte a kapuba a pakkot (1-4). Az esetnél Primeau mester kapust cserélt, Satosaari váltotta Hetényit.

A következő percek mezőnyjátékkal teltek, igazi gólszerzési esély egyik csapat előtt sem akadt. A harmadik menet egy kivédekezett hazai emberhátránnyal indult, majd Ackeström tűnt fel Chabera kapuja előtt, lövésénél azonban balszerencséje volt - a kapus hihetetlen reflexszel hárított. A másik oldalon Satosaarinak is akadt dolga, de jól állta a sarat. Igaz, ma este is elővette tarsolyából gazdag provokációs eszköztárának számos elemét, egykori klubjánál azonban sokkal jobban ismerik annál, hogy ennek felüljenek.

A percek egyre fogytak, a Sapa Fehérvárban nem volt meg az az átütőerő, amely ekkora hátrány ledolgozását lehetővé tette volna. A végén még kapuslehozással is megpróbálkoztunk, ám ebből végül gólt kaptunk: Ropret volt eredményes (1-5). A Sapa Fehérvár ezzel a hazai vereséggel igen nehéz helyzetbe került: visszacsúsztunk az utolsó helyre a tabellán. Persze még rengeteg találkozó van hátra az alapszakaszból, bőven van lehetőség a javításra.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Minden mérkőzés két pontért megy, a mai is egy volt a sorban. A jövőben kevesebb hibát kell vétenünk, és javítanunk kell a játékunkon. Sajnos a kulcsemberek kiesése minket jobban sújt, mint az ellenfeleinket, mert szűk a keretünk. Ez ma is meglátszott. Továbbra is bizakodó vagyok a céljaink elérését illetően.

Mestermérleg, Hannu Jarvenpaa:

Tegnap a szezon legrosszabb játékát mutattuk a Jesenice ellen. Azóta nem volt lehetőségünk jégen edzeni, ráadásul hosszú utat tettünk meg idáig. Viszont mindennek dacára a játékunk feljavult. Ez is azt bizonyítja, hogy ilyen sűrű versenyprogram esetén minden fejben dől el. Büszke vagyok a csapatomra, ráadásul ez az első győzelmem Székesfehérváron edzőként, és nagyon jó érzés itt nyerni.

Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)
Székesfehérvár, 2800 néző. vezette: Smetana, Nagy, Smeibidlo.
Sapa: Hetényi - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Ackeström, Maklári, Palkovics, Johansson, Mihály, Orbán, Durco, Kovács, Fekete, Benk, Hegyi, Vaszjunyin, Nagy, Satosaari (kapus). Vezetőedző: Kevin Primeau.
Olimpija: Chabera - Cvetek, Kantee, Golicic, Hocevar, Ropret, Tory, Dervaric, Z. Pance, Sachl, Music, Vedlin, Z. Pavlin, Mustonen, Higgins, Highes, Groznik, Berlisk, E. Pance, Kralj, Stopar. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >