Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Három lőtt gól ellenére sem sikerült a győzelem
Három lőtt gól ellenére sem sikerült a győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 05.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 rosszul kezdte az EHC Linz elleni mérkőzést, és hiába javult fel a csapat játéka a találkozó végére, a három gólos hátrányt nem sikerült ledolgozni. - Látványos élőképpel kedveskedett a fehérvári pulikum a kedvenceknek: megannyi zászlócska emelkedett az ég felé - szimbolizálva, hogy ezekben a nehéz időkben is a csapat mellett áll a szurkolótábor. A közönség egy része még a zászlócskákkal foglalatoskodott, amikor máris előnybe került a Linz: az első perc végén 4-4 elleni játékhelyzetnél Purdie egyszer csak bátran a kapunk felé fordult a támadóharmadban, és kilőtte a felső sarkot (0-1).

 

Két perc elteltével tovább növelte vezetését a vendégcsapat: egy Hetényiről kipattanó korongot Schwab terelt a kapu felé, és az szerencsétlen körülmények között átcsorgott a gólvonalon (0-2). Csapatunkat érthetően megfogta a fekete-kékek villámrajtja, nehezen tudtuk rendezni a sorokat. Egy újabb 4-4 elleni szituáció alkalmával McKenzie használta ki a hátsó alakzatunk bizonytalankodását, korongot szerzett és a felső sarokba emelte (0-3). Kapust cserélt Primeau mester, Satosaarit küldta a ketrec elé.

A 13. percben megszületett a várva várt szépítő góunk: Ladányi emberelőnyben éles szögből mattolta Westlundot (1-3). A folytatásban kivédekeztünk egy emberhátrányt, az állás pedig nem változott a szünetig. Igaz, két gólos hátránnyal ért minket a pihenő, de volt még hátra 40 perc, nem tűnt reménytelennek a helyzet. Korai fehérvári kiállítással indult a második menet, de kis híján mi lőttünk gólt a büntetés alatt: Ackeström felszabadításával Kovács ugrott ki, Westlund lábbal védett. Hamarosan mi lehettünk többet a jégen, lőttünk is becsülettel, de vagy mellé mentek a bombák, vagy Westlund hárított magabiztosan.

A meccs derekán az addigi legnagyobb gólszerzési lehetőség adódott a Sapa Fehérvár előtt: Mihály és Kovács egy védőre vezették a játékszert, Kovácsé volt a lövés, ez azonban a szöget remekül záró hálóőr mellén csattant. Egyre jobban és harcosabban játszottak a mieink, a közönség is érezte, hogy rá kell zedítenie. Úgy tűnt, visszajöhetünk a mérkőzésbe, így a lehető legrosszabbkor esett a Linz negyedik gólja: Grabher Maier bal oldalról tüzelt, Satosaari nem tudta védeni a löketet (1-4). Kisvártatva Horváth állíthatta volna vissza a kétgólos különbséget, fonákkal azonban a kapu fölé emelt.

A játékrész végén még Vas és Ladányi előtt is akadt lehetőség, egyik sem ment azonban be. Reményt keltően kezdődött a záró húsz perc: Mihály a bal oldalról adott le egy lövést, ebbe Vas ért bele jó érzékkel, ezzel becsapva Westlundot (2-4). Nagy elánnal támadtunk a felzárkózásért, egy - véleményes - kiállítás azonban megtörte a lendületünket. Kivédekeztük ugyan a két percet, de értékes idő telt el, és megtalálta a fonalat a vendégcsapat. Még Fortuna is elfordult tőlünk, amikor Shearer középtávoli lövése a meglepett Satosaari mellett a kapuba pattogott (2-5).

Szűk tíz percel a vége előtt ismét felcsillant némi fény: Fekete kapott remek átadást, egy szép csellel becsapta a kapust, az akciót pedig góllal fejezte be (3-5). Kovács újabb emberhátrányos kiugrása kézzelfogható közelségbe hozhatta volna a pontszerzést, de sajnos ez a ziccer is kimaradt. A végeredményt Mairitsch állította be, aki egy kapu mögüli feladást helyezett el a vas mellé (3-6). A Sapa Fehérvár a mérkőzés egyes periódusaiban jól játszott, de ma este sajnos ez nem volt elég a pontszerzéshez.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Ismét csak azt tudom mondani, hogy saját magunkat lőttük lábon. Az első harmadban sokszor volt 4-4 elleni játékhelyzet, ez nem megszokott a jégkorongban, és úgy tűnik, meg is zavart minket. A harmadik harmadra aztán feljavult a játékunk, számtalan ziccert alakítottunk ki, de ezek nem mentek be, Az ellenfél kihasználta a lehetőségeit, mi nem. Nincs okom szidni vagy bírálni a játékosaimat, mert keményen küzdöttek a siekrért. Azonban jobb védekezésre van szükség, mert három lőtt gólnak már elégnek kellene lennie a győzelemhez. Ismét kiemelem: a rájátszás reális célkitűzés a csapatunkkal szemben, ez a sűrű menetelés most minket érintett rosszabbul a szűk keretünk maitt, de sok van még hátra az alapszakaszból, más csapatoknak is lesz rossz szériája.

Mestermérleg, Kim Collins:

Fontos győzelmet arattunk. Jól kezdtünk, aztán a harmadik harmadra fölénk kerekedett a hazai csapat, de a 60 perc összképét nézve szerintem megérdemelten nyertünk.

Sapa Fehérvár AV19 - EHC Liwest Linz 3-6 (1-3, 0-1, 2-2)
Székesfehérvár, 2500 néző, vezette: Cervenak, Bedő, Németh.
Sapa: Hetényi - Tokaji, Horváth, Sofron, Vas, Ladányi, Ackeström, Jobb, Kovács, Johansson, Mihály, Durco, Orbán, Vaszjunyin, Fekete, Benk, Maklári, Hegyi, Nagy, Tóth A., Satosaari (kapus). Vezetőedző: Kevin Primeau.
Linz: Westlund - Cashman, MacDonald, Keller, Shearer, Leahy, McKenzie, R. Lukas, Ward, P. Lukas, Purdie, Bronilla, Mayr, Grabher Meier, Oberkofler, Mairitsch, Haidinger, Scholz, Baumgartner, Schwab, Schlacher. Vezetőedző: Kim Collins.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >