Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
2010. káresetei képekben és számokban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 05.

ImageHúsz százalékkal több esethez riasztották a korábbi évhez képest a székesfehérvári tűzoltókat 2010-ben. - tudtuk meg Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől - Tavaly a káresetek több mint 70%-át a műszaki mentések tették ki, amelynek egy részénél viharkárok miatt kellett beavatkozni. 2010-ben a tűzesetek, téves jelzések és az úgynevezett vaklármák száma is csökkent a 2009-es esztendőhöz képest.

 

A székesfehérvári tűzoltók 2010-ben összesen 1383 esetben vonultak, míg 2009-ben ez a szám 1147 volt.

Január 29-én Zichyújfalu közelében robbanás döntött romokba egy családi házat. A detonációkor az épületben tűz keletkezett. Az eset során ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

Február 13-án az erős hófúvásban számos jármű akadt el és került a hó fogságába a Székesfehérvár környékén lévő főbb közlekedési utakon. Az M7-es autópályán egy kamion is felborult. A tűzoltók reggeltől estig dolgoztak a bajba jutottak kiszabadításán.

Február 14-én egy autójavító műhely gyulladt ki Székesfehérváron, a Börgöndi úton. A tűzben az épület hullámpala fedésű, vasgerendás, szigetelt tetőszerkezete égett.

Február 15-én a 63-as főúton egy kamion és egy személygépkocsi ütközött. Az autó sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

Február 25-én egy újabb műhelytűzhöz riasztották a tűzoltókat Székesfehérvárra. Az Új Csóri úton egy családi ház udvarán lévő, különálló épület borult lángba. A tűzből három PB-gázpalackot, valamint egy disszu- és egy oxigénpalackot hoztak ki a tűzoltók. A disszupalackot a rendőrség mesterlövészei hatástalanították.

Március 12-én Székesfehérváron a Budai út városból kivezető szakaszán három jármű ütközött. A balesetben hárman sérültek meg.

Március 25-én a 811-es főúton egy tartálykocsi az út menti büfé oldalának ütközött.

Április 23-án autóbusszal ütközött egy személygépkocsi Székesfehérváron, a Mátyás király körút és a Szabadságharcos út kereszteződésében.

Május 17-én viharkárok miatt több mint 100 bejelentés érkezett a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére.

Június 24-én szemétszállító kamion borult fel az Új Csóri út és a Palotai út csomópontjában lévő körforgalomban.

Július 8-án a tűzoltóknak kellett levágniuk egy fémkarikát egy fiú ujjáról a székesfehérvári kórházban.

Július 14-én két közlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat egymást követően. Zámoly és Székesfehérvár között egy kisáruszállítót nyársalt fel egy kisteherautó platója. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. Seregélyesen a vasútállomásnál gyorsvonattal ütközött egy személygépkocsi, az autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

Július 14-én éjszaka egy ikerház tetőszerkezete gyulladt ki Kápolnásnyéken. A tetőtéri szobák belső fala több helyen átizzott. A lángok átterjedtek az ikerépület másik felének tetejére is.

Július 15-én több mint száz, vegyszerekkel teli hordó borult lángba csütörtökön délután a Veszprém megyei Királyszentistván közelében. A tűz oltásában a székesfehérvári tűzoltók is részt vettek.

Július 23-án a Kelemen Béla utcában egy tízemeletes panelépület földszintjén csaptak fel a lángok, a bejárattal szemben egy kisműhely égett. Két lakót a tűzoltók mentettek ki a lépcsőházból.

Július 27-én Szabadbattyán határában egy raklapgyártó üzem udvarán körülbelül 1500 négyzetméteren az tárolt raklapok és fakalodák gyulladtak ki. A lángokat IV-es kiemelt fokozatban a székesfehérvári, a siófoki, a balatonfűzfői és a sárbogárdi tűzoltók fékezték meg.

Szeptember 19-én a Budai úton fának csapódott egy személygépkocsi, amely kettészakadt. A sofőrt a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

November 5-én a 7-es főúton Dinnyés magasságában egy Trabant és egy Suzuki ütközött. A Trabant vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

November 13-án éjszaka a Tolnai utcába riasztották a tűzoltókat, ahol az egyik negyedik emeleti lakás előszobájában a bejárati ajtó és a mellette lévő rongyok, ruhaneműk égtek. Az oltási munkálatokat és a tűzoltók közlekedését a sűrű füstben nehezítette, hogy a negyedik emeleten a lépcsőházban több kerékpárt és gyerekjátékot tároltak.

November 19-én Fehérvárcsurgón egy vegyes rendeltetésű műhely égett teljes terjedelmében. Az épületből a tűzoltók egy szivárgó PB gázpalackot hoztak ki.

November 23-án az M7-es autópályán egy fémalkatrészeket szállító kamion átszakította a belső szalagkorlátot és bebicskázva állt meg.

December 1-jén hajnalban Székesfehérváron a Gáz utcában gyulladt ki egy földszinti lakás. A tűzben az egyik szoba teljesen kiégett.

December 3-án Székesfehérvár magasságában borult fel egy kamion az M7-es autópályán. Emiatt le kellett zárni a sztráda Budapest felé vezető oldalának ezen szakaszát, amely jelentős forgalomtorlódást okozott a város több pontján.

December 13-án Székesfehérváron a Kassai utcában oszlopnak ütközött és fejtetőre borult egy kisáruszállító a Kassai utcában. A Volkswagen motorja kirepült a motortérből.

December 17-én egy könnyűszerkezetes családi ház tetőszerkezete gyulladt ki a Szedres dűlőn.

December 20-án Kápolnásnyéken gyulladt ki egy könnyűszerkezetes családi ház. A tűzben az épület és a vele egybeépített kisbolt a lángok martalékává vált.

 
< Előző   Következő >