Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Örömforrás ? Szenvedély ? Megkötözöttség ? Nyomtatás E-mail
Írta: Péli József   
2008. július 29.

ImageKedves Embertársunk ! Egy kis megállásra hívunk, egy kis gondolkodásra Önmagadról, esetleg a közeledben élőről. Kis dolgokról lesz szó, amelyek a hétköznapi életünk meghatározó élményei, de mindezek nagyon befolyásolhatják életminőségünket és életünk értelmét is. Mai világunk egyre növekvő követelményeivel sok terhet ró mindannyiunkra. Gyakoriak az embert próbáló stresszhelyzetek, amelyeket nem is egyformán viselünk. Sajnos ritkán van idő a megoldást segítő, megértő kibeszélésre.

Kedves Embertársunk ! Tenálad hogyan van ez ?

Mindannyian keressük a stressz feloldásának lehetőségeit. Az otthoni munka, a sport, a játék, a természetjárás mind jó eszközök a megnyugvásra. Megoldás lehet a tv nézés, az internet és még sorolhatnék számtalan dolgot , mely mértékkel alkalmas lehet az oldódásra. S említhetjük az alkohol stresszoldó hatását is, mely mértékkel – másokkal együtt közösen eltöltött időben meg különösen – fogyasztva lehet még az egészséget javító megoldás is.

Kedves Embertársunk ! Te miképpen oldod ezt fel ?

Hiszem, hogy mindannyian keressük a megoldást: ki így, ki úgy. Az erőnk és a körülményeink sem egyformák, s bizony vannak, akik észre sem veszik, s már nem urai helyzetüknek. Amikor ígéreteinket egyre kevésbé tartjuk be, amikor félelem kerülget már, hogy a másik ember vajon mit szól hozzá, amikor már titkoljuk mások előtt dolgainkat, s amikor már van egy szokásunk, szenvedélyünk, amelyhez már nem csak akkor térünk, ha mi akarjuk, hanem már ”muszáj” . Ekkor már az életünk nem sokáig mehet a régi kerékvágásban, hanem új irányra , megújulásra van szükség.

Kedves Embertársunk ! Te haladsz a megoldás útján ?

Esetleg szükséged van kapaszkodókra ? Bevallom, hogy rosszul kezeltem életem egy szakaszát, de sokáig hitegettem magam, hogy nem olyan nagy a baj. Azt gondoltam, hogy én bármikor kicsit nagyobb erőt veszek magamon, akkor meg tudom oldani. Természetesen mindig valaki mást tettem felelőssé az én állapotomért, így azt gondoltam, hogy inkább neki kellene változtatni és nem nekem. No még az is gond volt, hogy nagyon szégyelltem magam, s azt gondoltam, hogy csak nekem vannak ilyen problémáim, másokkal minden rendben van.

Kedves Embertársunk ! Ugye, Tenálad ez nem így van ?

Amikor már nagy a teher, s az élete az embernek tele van kudarccal, saját elhatározásból, vagy kényszerből elindul valamerre. Segítség van számtalan, s gyakori, hogy a kereső többfélét is kipróbál, mire megtalálja a számára megfelelőt. Kicsit ismerve a kínálatot őszintén el kell mondani, hogy vannak tévutak, amelyek kihasználják az ember kiszolgáltatottságát, ezek inkább egy másfajta rabság és nem a szabadulás felé vezetik. Sajnos ezek a később nyilvánvalóvá váló tévutak az elején nagyon szépnek, s ígéretesnek tűnnek.

Kedves Embertársunk ! Te eljutottál-e ide, elindultál-e valamerre ?

Mi olyan utat ajánlunk, amelyen mi végigmentünk és megérkeztünk. Van-e valami vesztenivalód, hogy Te is megismerd ezt az utat ? Vagy-e olyan bátor, hogy szembenézzél Önmagaddal ? A közösségünk több tagja megjárta ezt az utat, s a kényszeres alkoholfogyasztás rabságából szabadult, de többünknél más kényszeres szokásból ( játékgépezés, gyógyszerfüggőség, depresszió, stb ) történt a szabadulás.

Könnyű dolgom lenne, ha elmondhatnám, hogy melyik ember találmányaként, melyik módszer volt a szabadulás eszköze, talán nagyobb esélyem lenne, hogy elhidd ezt nekem. A igazat kell mondjam, s az igazság az, hogy a szerető Isten kegyelme az, amelyik nálunk a gyógyulás csodáját véghezvitte. Bárki jöhet hozzánk, aki bajban van. Nem feltétel, hogy templombajáró, vagy hogy valamelyik egyházhoz tartozó legyen. Azt viszont elmondhatom, hogy sokan itt ismertük meg a szabadító Istent. Ma már a gyakorlatban is örömmel élhetjük meg hitünk eredményét: a

 S Z A B A D U L Á S – t.

Ha többet szeretnél rólunk tudni: Szervezetünk neve: Magyar Kékkereszt Egyesület / www.kekkereszt.org / Közösségünk a MKKE helyi székesfehérvári csoportja Alkalmaink: a Református Egyház Gyülekezeti Centrumában vannak. 8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 16. Minden hétfőn 17.00-19.30

Ha előzetesen szeretnél elbeszélgetni a saját állapotodról, akkor hívj telefonon: ha nő vagy, akkor Dócziné Nellit a 06/20-316-7241 telefonon. ha férfi vagy, akkor Péli Józsefet a 06/20-988-2848 telefonon.

Isten Téged is szeret ! Kapaszkodj bele az általa felkínált szalmaszálba !

Péli József csoportvezető

 
< Előző   Következő >