Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nem borult a papírforma Salzburgban
Nem borult a papírforma Salzburgban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 09.

ImageA számos hiányzó játékost nélkülöző Sapa Fehérvár AV19 meg tudta szerezni a vezetést a Red Bull Salzburg ellen, és a folytatásban is jól játszott, ám a hazaiak megfordították a mérkőzést, és otthon tartották mindkét pontot. - Balszerencsésen indult a bemelegítés a hazaiak számára: Markus Unterweger ugyanis megsérült. Gyorsan reagáltak az illetékesek, és előkapták a cilinderből Lukas Fritzet. Magát a mérkőzést a Sapa Fehérvár AV19 kezdte jobban: az első emberelőnyünket gólra váltotta ugyanis Fekete (0-1) - Divis hathatós segítségével.

 

Az örömünk azonban hamar szertefoszlott, amikor Ramzi Abid úgy ért bele Lynch lövésébe, hogy ezzel alaposan becsapta Satosaarit (1-1). A folytatás a kihagyott helyzetekről szólt: Trattnig lövését a gólvonalról takarítottuk el, Regier az üres kaput sem találta el, a kék-fehérek részéről pedig Kovács és Johansson maradt alul Divisszel szemben.

A középső felvonásben is egyenlő partner volt a Sapa Fehérvár, akadt lehetőség bőven mindkét kapu előtt, olykor még az emberhátrányban levő fél számára is - mint például Welser és Koch kiugrásánál. A 27. percben aztán újra felvillant a piros lámpa: Raffl és Koch összjátéka után Pewal kapta a korongot, aki 2-1-re alakította az állást. A szünetig már nem esett több gól, így szűk hátránnyal várhattuk a záró felvonást.

Az utolsó húsz perc folyamán Aubin a hálóba bombázta Trattnig átadását, ezzel látszólag eldőltek a nyitott kérdések (3-1). Valójában azonban nem: benne volt a levegőben a fehérvári felzárkózás. Kevin Primeau időt kért két perccel a vége előtt, és lehívta a jégről kapusát - aki egyébként korábban egy fegyelmit is begyűjtött. A mieink elképesztő lendülettel láttak újfent neki a kétgólos hátrány ledolgozásának, össztűz alá vették Divis kapuját.

A hálóőr kimagasló teljesítményt nyújtott, minden próbálkozásunkat kivédte, akárcsak a kezdeti ajándéka után tette azt a meccs folyamán. Welser még betalált a Sapa üres kapujába, de ennek csak statisztikai jelentősége volt. A mérkőzés végeredménye nem tükrözi a játék képét: a Sapa Fehérvár akár a pontszerzésre is rászolgált volna péntek este.

Ez mindenképpen biztató a jövőre nézve.

Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Salzburg, 3117 néző, vezette: Graber, Mathis, Zehenthofer.
Salzburg: Divis - Trattnig, Pallestrang, Fritz, Koch, Latusa, Aubin, Lynch, Abid, Duncan, Hofer, Fischer, Heshka, Regier, Bois, Raffl, Isopp, Lakos, Pewal, Schechl, Welser. Vezetőedző: Pierre Pagé.
Sapa: Satosaari - Horváth, Tokaji, Mihály, Vas, Ladányi, Durco, Orbán, Sofron, Johansson, Nagy, Jobb, Maklári, Benk, Fekete, Kovács, Hegyi, Kiss, Vaszjunyin, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >