Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megkezdődik a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalása
Megkezdődik a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalása Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 11.

ImageA Szegedi Ítélőtábla ma kezdi tárgyalni másodfokon Zuschlag János és tizenhárom társának ügyét; a perben összesen hét tárgyalási napot tűztek ki, ítéletet előreláthatólag január 20-án hirdet a táblabíróság. Az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítélete szerint az egykori szocialista politikus és társai részben fiktív civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

 

A bíróság Zuschlag Jánost folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt első fokon nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Hét vádlottra egy év négy hónaptól öt és fél évig terjedő végrehajtandó börtönt szabtak ki, három embert felfüggesztett börtönbüntetésre, négyet pedig pénzbüntetésre ítéltek, míg egy vádlottat felmentettek. Két vádlott esetében az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, 14 vádlottal szemben a büntetések súlyosbítását kezdeményezte. Ugyanezen 14 vádlott és védőik felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >