Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szerda, Szombathely ritmus
Szerda, Szombathely ritmus Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. január 12.

ImageEz már az igazán sűrű része a szezonnak, hétközi fordulóval, ráadásul számunkra nehézzel - a még nehezebb hétvégi rangadó előtt. Szombathelyre nem nyerni járunk, bár azért volt rá példa bőven a csapat történelmében. A Savaria Arénába mégsem léphet pályára egyértelmű esélyesként vendégcsapat, hiszen a Falco hazai környezetben hagyományosan versenyképes bárki ellen. Ráadásul mi az utóbbi években többször igen fontos, rájátszásban továbbjutásról döntő meccseken nem tudtunk nyerni ott, nyomaszthatja tehát a sikeretlenség a csapatot.

 

De lehet, hogy az ellenfél még nyomottabb lesz.... A Falco jelenleg csak hetedik a táblázaton, eggyel kevesebb meccset játszva is öttel több veresége van, mit az Albacompnak, és mérlege megegyezik az utolsó, még rájátszást érő helyen toporgó Pécsével.

Nincsenek tehát megnyugtató helyzetben Kálmánék, ráadásul legutóbb, a tükörsimán elvesztett kecskeméti meccsen szurkolóik is a csapat, és főleg annak edzője ellen fordultak. Igaz, ők, mármint a fanatikusok ott voltak, mint ahogy mindig ott vannak a csapattal, és biztos, hogy ellenünk sem minket fognak buzdítani - ugyanakkor kérdés, a verbálisan is megfogalmazott ellenérzéseik miatt mennyire lesz bizonytalan a Falco játéka.

Pedig jó légiósai vannak a kritizált Nikola Lazics vezetőedzőnek. Gosa 18 pontot és 9 lepattanót átlagol, a két csapat fehérvári meccsén is a vasiak legjobbja volt. Doyne és Alekszejev bajnok volt 2008-ban a roppant erős Falcóval. Igaz, az amerikai most szezon közben érkezett, de őt aligha kell a fehérváriak ellen motiválni... Mint ahogy az elnyűhetetlen Kálmánt sem, hihetetlen, de lassan huszadik éve játszik az élvonalban a sárga-feketék kapitánya.

Viszont vele együtt is igaz, hogy a magyar állomány ebben a szezonban kevesebbet tesz hozzá a csapat játékához, ez lehet a gyengélkedés fő oka. Kérdés, ellenünk tud-e fontos pillanatban villanni Pankár, Simon vagy Hajmásy? Nem lebecsülhető ellenfél természetesen a Falco, hazai közönség előtt végképp nem engedhet meg magának újabb blamát, ettől függetlenül egy jól játszó Albacompnak biztos, hogy nyerési esélyei lennének...

A Sopron ellen látott csapatnak azonban lehetnek gondjai, bár a mérkőzés első felében képes volt felpörögni, ritumust váltani és pontosan játszani. Hogy ez benne van a csapatban, nem is kérdés, miként a jó egyéni teljesítmények is - nagyon jó, és a győzelem érdekében alighanem elengedhetetlen lenne, hogy ilyeneket most a centerektől is lássunk.

Ahogy Hanga Ádám fogalmazott egy interjúban, a szezon elején látott védekezéshez kell visszatalálni, akkor menni fog a többi is, azt már mi tesszük hozzá: egy szombathelyi győzelem, miként minden idegenbeli, duplán sokat érhet a végelszámolásnál. S persze az sem midegy, milyen hangulatban várja majd játékos és szurkoló a szombati szuperrangadót. De ennyire még ne szaladjunk előre.

Szerda, Szombathely, most ez a ritmus. Lesznek fehérváriak is a nézőtéren, hiszen szurkolói busz (is) indul - közös élmény és siker lenne a győzelem.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >