Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérváron az Artventura kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. január 12.

ImageA fenntartható fejlődés és a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet az „Artventura” kiállítás, amely csütörtökön este nyílik meg A Szabadművelődés Házában. az interaktív, tapintható tárlat része egy országos vándorkiállításnak, amely az ország tíz nagyvárosát érinti. – erről tartott sajtótájéoztatót a tárlatot szervező Paradicsom Klub elnöke, Árpási Miklós, illetve Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

 

A szervezők az újságíróknak elmondták, hogy az intézmény egy különleges esemény helyszíne lesz. Január 13-án, csütörtökön 18 órakor nyitják meg az Artventura című országjáró kiállítást, amely két részből áll. Egyrészt a fenntartható fejlődés jelentőségére és a környezet védelmére irányítja a figyelmet, ami gyakorlatilag mindenkit érint.

 

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

A tárlat másik eleme egy fotókiállítás, amely városról városra változik. Székesfehérváron a helyi fotográfia nemrég elhunyt kiemelkedő alakjának, Őri Tóth Istvánnak munkái kerülnek a falakra. A február 3-ig tartó kiállítás azért is különleges, mert akadálymentesen látogatható a fogyatékkal élők számára. Bejárható kerekesszékkel, a gyengénlátók tájékozódását, mozgását pedig vezetőszőnyeg és korlát segíti.

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

A helyszínen audioguide kapható, az alkotások ráadásul kézzel is „megnézhetők”, formájuk, anyaguk megfogható. A tapintható tárlat a gyerekeknek is maradandó élmény. A Szabadművelődés Házában január 19-én, pénteken filmvetítéssel és előadásokkal egybekötött környezetvédelmi nyílt napot tartanak, melyre ugyancsak a különleges tárlat kulisszái között kerül sor.

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

Az Artventura kiállítást megtekinthették korábban Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Győrben. A székesfehérvári állomás után Egerbe, Debrecenbe, Szegedre, Pécsre és Szombathelyre költözik a tárlat, amely az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Image
.

 

Image
.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >