Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több rendőr lesz a megyében
Több rendőr lesz a megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 12.

ImageNyolcvan fővel fog gyarapodni a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság létszáma 2011 második felében. Ekkor kerülnek ugyanis vissza Fejér megyébe a másodéves szakközépiskolai hallgatók, valamint az ősszel megpályáztatott új rendőrképzésre jelentkezők. Az „új rendőrök” nagy része a közterületi állomány létszámát fogja növelni, így – egyértelműen - a közterületi szolgálatok száma is emelkedik majd.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Székesfehérvár rendőrkapitánya tavaly ősszel részt vett egy megbeszélésen Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterével, Cser-Palkovics Andrással.

Ennek során a felek áttekintették azokat a lehetőségeket, amelyekkel növelhető a rendőri létszám Fejér megyében. Az országos átlagnál ugyanis kevesebb rendőr van Fejérben: a főkapitányság számításai szerint mintegy száz fővel.

 

Image
.

„A közös cél az, hogy a közterületi szolgálatok számát növeljük, amiely lehetőséget nyújt a közbiztonság további növelésére.” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője, aki szerint fontos megemlíteni azt is, hogy Székesfehérváron nagyon sok rendezvényt biztosít a rendőrség, amit csak túlszolgálatok elrendelésével tud megoldani a városi rendőrkapitányság.

Az említett megbeszélés során dr. Cser-Palkovics András ígéretet tett arra, hogy saját eszközeivel segíteni fog abban, hogy a fentiekben megfogalmazott célt a rendőrség elérje.

 

Image
Fotó: Hrubos Zsolt

A főkapitány a polgármestert tájékoztatta arról, hogy idén a második félévben nyolcvan fővel fog gyarapodni a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság létszáma. Tekintettel arra, hogy a másodéves szakközépiskolai hallgatók, valamint az ősszel megpályáztatott új rendőrképzésre jelentkezők akkor kerülnek vissza a megyébe.

Az új kollégák nagy része a közterületi állomány létszámát fogja növelni, így a közterületi szolgálatok száma növekedni fog.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >