Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elhunyt Dr. Drescher Attila ügyvéd, korábbi önkormányzati képviselő
Elhunyt Dr. Drescher Attila ügyvéd, korábbi önkormányzati képviselő Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. január 13.

ImageSzékesfehérvár önkormányzati testületét és a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagjait is megrendítette az a szomorú és váratlan hír, hogy dr. Drescher Attila ügyvéd, volt önkormányzati képviselő 2011. január 9-én vasárnap váratlanul elhunyt. Halála pótolhatatlan veszteség az ügyvédi karnak,az igazságszolgáltatásnak és a közigazgatásnak.

 

Dr. Drescher Attila Székesfehérváron született 1944. június 6-án. Gyermekéveit itt töltötte, családja is a városban él. Pályája során alapvető elve volt a segíteni akarás, mások problémájának megoldása, az igazság képviseletének felvállalása.

A Jáky Útépítési Technikumban érettségizett, majd a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál és az IKV-nál helyezkedett el. Munkája mellett „cum laude” eredménnyel végezte el a jogi egyetemet, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Szakdolgozata is jeles minősítést kapott. Székesfehérvári ügyvédjelöltként dolgozott 1981-től, majd az ügyvédi vizsga eredményes letétele után, 1983-tól a Székesfehérvári 2. sz. Ügyvédi Munkaközösség munkáját segítette ügyvédként.

 

Image
.

Az 1990-es évtől egyéni praxist folytatott, egészen haláláig. A Fehérvári Polgárok Egyesülete jelöltjeként 1994-ben indult a helyi önkormányzati képviselő és polgármester választáson a polgármesteri címért. Ugyanezen év december 11-én a Fehérvári Polgárok Egyesülete jelöltjeként önkormányzati képviselőnek választották.

A Közgyűlés a Közbiztonsági Bizottság elnökeként és az Ügyrendi-, Igazgatási és Jogi Bizottság képviselő tagjaként is bizalmat szavazott neki. Az 1998. októberi és a 2002. októberi helyi önkormányzati képviselő választást követően – két cikluson keresztül – az Ügyrendi-, Igazgatási és Jogi Bizottság nem képviselő tagjaként tevékenykedett.

Fiai is jogászok, dr. Drescher Ivor elismert védőügyvéd, dr. Drescher Márton pedig egy közjegyzői iroda munkatársa. Kollégái kiváló szakemberként ismerték, szeretetre méltó egyéniség és tekintélyes ember hírében állt.

Személyében Székesfehérvár egy megbecsült tagját vesztette el, emlékét kegyelettel megőrizzük.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >