Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Munkácsy-termet avattak
Munkácsy-termet avattak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 14.

ImageA székesfehérvári Simon M. Veronika festménykiállítására gyűltek össze Beregszászon, az Európa Magyar Házban a Főkonzulátus, a Város, a helyi Szent Vencel, valamint a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend vezetői. A Munkácsy-érmes művésznő „Meditatív képeim” című tárlatán 26 olyan festményt mutattak be a közönségnek, amely két hónapon át három városban lesz látható.

 

 Az eseményen a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend vezetői szinten képviseltették magukat.

Image
.

 

Őket a helyi Szent Vencel Borrend fogadott nagy szeretettel, akik a móri és a beregszászi borok borbemutatóján meghívást kaptak Tálos Tamástól, a Magyarországi Borrendek Országos szöetségének alelnökétől a magyarországi tagságra. Erre előreláthatólag 2011 áprilisában kerül sor Móron, a Szent György napi vigasságok keretén belül.

Image
.

 

A kiállítás megnyitóján Simon M. Veronika átnyújtotta Zubánics Lászlónak (KMMI - elnök) és Dubka Györgynek, az est egyik házigazdájának az általa készített Munkácsy Mihály-portrét. Ezt kézi merítésű papírra, tussal, páccal, ecsettel, s tollal alkotta meg.

Image
.

 

Ekkor fogalmazódott meg a gondolat a vendéglátókban, hogy az Európa Magyar Ház galériáját Munkácsy teremnek nevezik el, és a festményt itt helyezik el véglegesen. (Nemrégiben, 2010. novemberében Gyulán, a Harruckern Iskolában Dürer Aulát neveztek el Simon M. Veronika nagyméretű Albrecht Dürer festménye kapcsán - szintén egy kiállítás megnyitásakor.)

Image
Fotó: Enyedi Béla

A program során Enyedi Béla zenéje, s éneke tette teljessé, Magyar Ari egy szép verssel készült, a helyi zeneiskola tanára és növendékei pedig szép dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >