Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow NB II - Győzelemmel kezdte a 2011-es évet a Vidi II
NB II - Győzelemmel kezdte a 2011-es évet a Vidi II Nyomtatás E-mail
Írta: Wéninger Ákos / Videoton FC   
2011. január 16.

ImageHartyáni Gábor csapata 3-0-ra nyert az NB III. Tisza-csoport listavezetője ellen. - A Vidi II szombat délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Az ellenfél az NB III. Tisza-csoport listavezetője, a Nagyecsed volt, akik már pénteken megérkeztek Felcsútra, körülnéztek a Puskás Akadémián, majd az éjszakát az alcsúti Puskás Akadémia Sport Hotelban töltötték. A vendégek igen komolyan vették a találkozót, ugyanis több fiatal játékos számára is nagy kiugrási lehetőségnek számított az összecsapás.

 

 

Ennek pedig az volt az oka, hogy a találkozót, nem csak a Vidi II szakmai stábja, de az Akadémia szakemberei is megtekintették a helyszínen.Így egy esetleges kimagasló teljesítménnyel könnyen felhívhatta magára a figyelmet bárki.

Három játékos sérülés miatt nem lehetett ott a csapatban, Papizsanszkij, Máté és Babos - ha minden jól alakul - akkor egy hét múlva már ismét teljes értékű munkát végezhet. Csapatunk álmosan kezdte a találkozót, ennek egyik oka az is lehetett, hogy kemény hét van a játékosok mögött, a napi két edzésen nagy hangsúlyt fektetett a szakmai stáb az erőnléti edzésre.

Az első 20 percben több alkalommal is próbára tették a vendégek Czirjék Zolit, de a Vidi fiatal kapusa megóvta gól nélkül a hazai kaput. Sőt a 17. percben egy óriási bravúrt is bemutatott Zoli, ugyanis a vendégek támadója - Zsiga Ervin - 18 méterről megcélozta a jobb felső sarkot, de Czirjék látványos mozdulattal tolta ki a labdát szögletre. Ezzel a vendégek azonban el is lőtték az összes puskaporukat, csapatunk pedig fokozatosan átvette a játék irányítását.

Nagy szerepet játszott a támadások felépítésében a sok egyérintős, rövid passz, amit egyébként a találkozó előtt külön kért is Hartyáni Gábor a srácoktól. A másik fontos taktikai elem amit megkövetelt a csapat vezetőedzője a játékosoktól az volt, hogy már a saját 16-osa előtt letámadják az ellenfelet. A mérkőzés 28. percében egy ilyen letámadást követően szerezte meg a vezetést a Vidi II. Soós János szerzett labdát a vendégek kapujától 25 méterre és ügyesen hozta.

A gólt követően futószalagon dolgozta ki a helyzeteket csapatunk - főleg a jobb szélen voltunk aktívak, köszönhetően Gyurcsó elfutásainak - de újabb gólt nem sikerült már lőnünk az első félidőben. A második játékrészben több cserét is végrehajtott Hartyáni Gábor. Többek közt pályára lépett Gyurcsó helyett az őszi szezont kölcsönben Bicskén töltő Bezerédi Ádám is, aki a második félidő 10. percében tovább növelte az előnyt: egy gyors akció végén higgadtan passzolt a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokba. A második félidőben már szemmel látható volt a két csapat közti erőnlétbeli különbség, a vendégek csak nagy ritkán jutottak át a félpályán. 

A 74. percben Soós 23 méterről hatalmas kapufát lőtt, a kipattanót Olasz 7 méterről a kapuba fejelte, ezzel beállítva a végeredményt. A Vidi II első idei edzőmeccsén több biztató dolgot is felfedezhetett az a közel 100 néző, aki kilátogatott Felcsútra szombat délelőtt. Egyrészt csapatunk erőnléte - akár csak egész ősszel - kiváló másrészt az ősz nagy részét sérülés miatt kihagyó, de immár teljesen egészséges Soós János játéka is bizakodásra adhat okot. A fiatal középpályásra Dr. Mezey György egyébként már tavaly télen felhívta a figyelmet, de sajnos keveset láthattuk, mert többször is sérült volt. Bízunk benne, hogy tavasszal már nem lesz semmi probléma, mert nagy hasznára lehet a csapatnak.

Hartyáni Gábor:

Úgy gondolom, hogy csapatom jó teljesítményt nyújtott annak ellenére is, hogy kemény edzéseket vezényletünk a srácoknak az elmúlt héten. Két dolgot kértem a játékosaimtól a meccs előtt, az egyik az agresszív letámadás, a másik pedig a gyors, egyérintős játék volt. Mindkét taktikai elemet visszakaptam a csapattól, ennek örülök. Jövő héten két nehezebb mérkőzés vár ránk, szerdán Szolnokra utazunk, szombaton pedig a Paks látogat Felcsútra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >