Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nyugdíjastorna a Tóvárosban
Nyugdíjastorna a Tóvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 17.

ImageGyógytornász vezetésével végezhetnek ezentúl egészségmegőrző és egészségjavító tornát a tóvárosi és alsóvárosi nyugdíjasok. Az év elején indult foglalkozássorozatnak a Tóvárosi Általános Iskola ad otthont, ahol hetente kétszer gyűlnek össze a résztvevők. A nyugdíjastorna ötlete a környékbeliektől származik. – mondta el a sajtótájékoztatón Mészáros Attila, Tóváros és Alsóváros önkormányzati képviselője. Sokan unokáikat hozzák az iskolába sportolni, és eközben most már ők maguk is korosztályuknak megfelelő mozgást végezhetnek minden kedden és csütörtökön délután. 

 

Östör Annamária, az egészségügyi és sporttal kapcsolatos feladatkörök tanácsnoka arról beszélt, hogy nemcsak a versenysport, hanem a szabadidősport is nagyon fontos Székesfehérváron. Éppen ezért bővítették ki most örömmel a Nyitott tornatermek akciót a Tóvárosi Általános Iskolában zajló programmal.

Már az első héten 70 fő vett részt a tornán, megtöltve a felosztott tornaterem nekik szánt részét. A foglalkozásokat Fáncsik Ilona gyógytornász vezeti, aki elsősorban az ízületeket karbantartó és egyensúlyi gyakorlatokkal mozgatja át a résztvevőket. Sokan közülük több éve nem tornáztak, náluk különösen fontos a fokozatos terhelés.

A nyugdíjasoknak biztosított torna ingyenes, a résztvevőknek csak a helyszínen felvett, tiszta talpú tornacipőről és saját tornaszőnyegről kell gondoskodniuk. A Nyitott tornatermek akció keretében egyébként több városrészben is várják mozgáslehetőséggel az időskorúakat és a fiatalokat egyaránt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >