Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ez a győzelem nagyon kellett
Ez a győzelem nagyon kellett Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 17.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 meggyőző játékot mutatott a Medvescsak Zágráb ellen, és teljesen megérdemelten szerzett két pontot, megtörve a hosszú vereségsorozatot. - Remek iramban kezdődött a mérkőzés, a felek nem óvatoskodtak: egyből hatalmas intenzitással vetették magukat a küzdelembe. Az első helyzetek a hazaiak előtt adódtak, előbb Nagy lövése csorgott át Kristan lábai között és csúszott a kapu mellé, majd Kranjc, Palkovics és Johansson is életerős bombával jelentkezett.

 

A másik oldalon inkább a megugrások voltak veszélyesek, amikor Gazdic és Kinasewich egy védőre vitték a korongot, könnyen a vezetést is megszerezhették volna a vendégek.

Lüktető volt a játék: az ellentámadásból Mihály vihette egyedül a korongot Kristanra, ám elhibázta a ziccert. A 11. percben aztán már nem volt pardon: Ladányi a kapu elé fordult és éles szögből mattolta a vendégkapust (1-0). Rákapcsoltak a Medvék, több ízben 5-5 ellen is felálltak a védőharmadunkban. Az egyenlítés azonban emberelőnyükből érkezett, egy látványosan kijátszott figura végén Maculay lőtt, a kipattanóra Rabbit érkezett, és fonákkal a hálóba emelte a játékszert (1-1).

A második felvonás elején kitűnően kivédekeztünk egy emberhátrányt, és támadásban voltunk a vezetés visszavételéért, amikor balszerencsés események történtek. A horvátok a saját harmadukból igyekeztek felszabadítani, az előrevágott korongra Banham rajtolt. Hetényi messze kijött a kapujából, ám nem érte el a pakkot. Banham Powers elé játszotta, aki ugyan nem tudta tisztán birtokba venni, mégis sikerült a kapuba terelnie (1-2).

Nem zuhant össze a Sapa Fehérvár, rendületlenül harcoltunk az egyenlítésért. És ennek meg is lett az eredménye, amikor a 33. percben Palkovics betört a támadóharmadba, lövését Kristan még védeni tudta, ám a korong Vas elé került, aki fonákkal a fekvő kapus fölött beemelte azt a kapuba (2-2). Sajnos kisvártatva ismét jött a hidegzuhany: a vendégek újfent minden mindegy alapon takarítottak hátul, a pakkot a védőink elvétették, így az Kinasewichhez került, aki Hetényi lábai közt juttatta azt a gólvonal mógé (2-3).

Ám erre is volt válaszunk! Sofron a ugyan még csak a kapuvasat találta telibe, Mihály pedig kihagyott egy újabb szólót, a harmad vége előtt azonban emberelőnybe kerültünk, és mindössze 13 másodperc elteltével éltünk is vele. A buli után Horváth lőtt, a kipattanónál Palkovics reagált a leggyorsabban, és nem is hobázott (3-3). A harmadik menetre kicsit óvatosabban jöttek ki a felek, kevesebb lett a gólhelyzet - igyekeztek biztonságosan védekezni a csapatok. Az 50. percben egy emberelőny kínálta fel az esélyét annak, hogy újfent nálunk legyen a vezetés, de nem tudtunk élni vele.

Aztán alig pár másodperccel a vendégek kiegészülése után Jobb szánta el magát lövésre a kék vonalról, és ez remek ötletnek bizonyult: a játékszer ugyanis a kapuba zúdult (4-3)! Az izgalmaknak azonban ezzel korántsem volt vége. Sofron ugyanis egy perc múlva 5 perc + automatikus végleges fegyelmi büntetést kapott egy sérüléssel járó palánkra lökésért. A hosszú-hosszú emberhátrányt azonban példás védőmunkával és kiemelkedő kapusteljesítménnyel átvészeltük.

Amikor aztán az utolsó percre mi lehettünk eggyel többen a jégen, minden eldőlt: Ackeström lőtt a jobb oldalról, ezt Kristan még védte, az érkező Vas azonban mattolni tudta a hálóőrt, beállítva a végeredményt (5-3). A Sapa Fehérvár AV19 meggyőző játékot mutatott ma este, és lelkes, fegyelmezett jégkorongozásával megérdemelten jutott két ponthoz. A rájátszást érő nyolvcadik hely ezzel nyolc pontnyi távolságra van tőlünk - 14 mérkőzésünk lesz a hátrány ledolgozására. A feladat kihívó, de korántsem lehetetlen.

 Mestermérleg, Kevin Primeau:

Hasonlóan kezdődött a mérkőzés, mint korábban: számos kihagyott helyzetünkkel, aztán pedig a vezetésünk után az ellenfél megfordította az állást. De nagy örömömre szolgál, hogy a srácok erőfeszítéseinek ezúttal meglett az eredménye, és ezzel egy lélektanilag nagyon fontos győzelmet arattunk. Ma meggyőző teljesítményt nyújtott a csapat.

Mestermérleg, Dragutin Ljubic (klubmenedzser):

Sok korcsolyázás és nagy iram jellemezte a mérkőzést. Szép gólokat lőttünk és balszerencsés gólokat kaptunk, különösen a harmadik kapott gólunk volt peches. Összességében azonban megérdemelt a hazai csapat győzelme, mert jobbak voltak ma. Mi komoly védelmi hibákat követtünk el, és nem tudtunk kihasználni egy öt perces emberelőnyt sem.

Sapa Fehérvár AV19 - Medvescsak Zágráb 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)
Székesfehérvár, 2700 néző, vezette: Altersberger, Hofstätter, Podlesnik.
Sapa: Hetényi - Horváth, Tokaji, Ladányi, Vas, Sofron, Ackeström, Kranjc, Mihály, Johansson, Palkovics, Durco, Orbán, Benk, Fekete, Kovács, Jobb, Nagy, Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau..
Medvescsak: Kristan - Sandrock, Maculay, Banham, Rabbit, Powers, Brumercik, Letang, Maclean, Day, Kanaet, Gazdic, Sertich, Hecimovic, Guidarelli, Kinasewich, Blagus. Vezetőedző: Doug Bradley.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >